logo

За нищо на света не слагайте тези ароматизатори в дома си, ще съжалявате жестоко!

За нищо на света не слагайте тези ароматизатори в дома си, ще съжалявате жестоко!

Въпросните аромати омръзват много бързо и ще ви донесат само проблеми и разочарование  

Покрай пандемията от коронавирус много хора започнаха да прекарват голяма част от времето си, затворени зад четирите стени на апартамента си. Затова и не е изненадващо желанието им да направят това място още по-уютно.

Тъй като ремонтите са скъпо нещо и не са за всеки, най-лесният и евтин вариант за актуализация на интериора е поръчването на някакви дребни, но хубави неща. Или пък добавянето на аромат. 

Домът винаги трябва да има своя специална миризма, която да дава на обитателите му усещане за комфорт и спокойствие. С избора й обаче трябва да бъдете много внимателни, казват специалистите.

Тези места в апартамента крият огромни опасности за здравето!

Има аромати, които омръзват много бързо и ще ви донесат само проблеми и разочарование. Ето кои са те: 

Лилия

Внимателно проучете състава на флоралните интериорни аромати. Ако на едно от първите места в описанието е лилия, има голям шанс от тази миризма да ви заболи главата.

С това цвете трябва да се внимава много, защото много хора намират сладката му силна миризма за дразнеща, а за някои тя дори причинява алергии.

Вместо лилия може да използвате люляк и момината сълза. Те също са деликатни и сладки флорални аромати, но са доста по-безопасни от лилията. Друга възможност е да изберете аромати, където дървесните или цитрусовите нотки са на първо място, а цветята само ги допълват. 

Бор 

Миризмата на борови иглички често се свързва с евтините ароматизатори в такситата или в обществените обекти. Освен това е доста трудно да се намери интериорен парфюм или ароматна свещ с естествен аромат на борови иглички, тъй като всички бюджетни продукти миришат изкуствено и дразнещо. 

Тези сувенири ще донесат беди и безпаричие в дома ви

Ако естествената миризма на борова гора ви вдъхновява толкова много, потърсете аромати с дървесни нотки на конкретни иглолистни дървета. Ароматите на смола и дърво ще придадат тази така желана естествена атмосфера, без да миришат евтино.

Лавандула

Лавандулата често се използва като средство за борба с молците в гардеробите, поради което много хора я свързват с тези насекоми, а не с нещо приятно. В допълнение, растението има доста специфична миризма, която не всеки може да нарече уютна.

Хората избират лавандулата, когато търсят флорален, но не досадно сладък аромат. Вместо нея може да използвате и аромати на основата на лимонова трева, рози, лале или гардения.

Ябълка

Повечето бюджетни ароматизатори за дома с тази основа миришат на химическа ябълка и развалят атмосферата на интериора.

По-скъпите варианти миришат реалистично, но скоро стават скучни. Напоследък производителите започнаха да смесват нотки на ябълка и канела. Тази комбинация е доста шаблонна и затова бързо омръзва.

8 вещи, които съсипват интериора на дома ви и го правят старомоден

За вкусни аромати опитайте комбинации на базата на цитруси, смокини, кафе или пачули. Може също така да използвате ванилия и микс от различни дървесни нотки. 

Диня

Още една сладка и неестествена миризма, от която боли глава и предизвиква желание да проветрите стаята, е химическата диня. Тя няма нищо общо с аромата на прясно нарязания свеж плод и винаги разочарова. 

Свежата диня мирише на прясно окосена трева. Така че не се колебайте да опитате всички билкови аромати на базата на бамбук, лотос, зелен чай и краставица. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай

Бай Х

Бай Х 22.11.2022 18:21

Миризливите чорапи на Мунчо от казармата са най-популярният ароматизатор в пРезидентството !!!

До бай Х

До бай Х 25.11.2022 17:53

Ами и ти целия смърдиш на пор,но те търпят в кочината ви.