Уникални картофени бомбички с шунка и сирене – лесна рецепта за вкусна закуска

Остатъците се съхраняват до 3 дни в хладилник

https://jenata.blitz.bg/index.php/vkusotii/unikalni-kartofeni-bombichki-s-shunka-i-sirene-lesna-recepta-za-vkusna-zakuska Jenata.blitz.bg
Уникални картофени бомбички с шунка и сирене – лесна рецепта за вкусна закуска

Картофените бомбички са страхотен начин да използвате остатъчно картофено пюре и да приготвите вкусна, хрупкава закуска или предястие.

Домашни мекички-хапчици: пухкави, златисти и готови за 10 минути

Основата е тесто от картофено пюре, грис, яйца и сирене, което се оформя на дискове и се пълни с шунка и допълнително сирене.

След това бомбичките се изпържват до златисто, създавайки хрупкава коричка и мек вкус отвътре.

Полезни съвети:

  • Използвайте преса за картофи, за да получите гладка текстура на тестото.

  • Загрявайте олиото до около 175°C, за да избегнете прегаряне.

  • Не препълвайте тигана, за да поддържате температурата.

Вариации на рецептата:

  • Добавете крема сирене за още по-кремообразен вкус.

  • За вегетарианци – заменете шунката с гъби, задушени с мащерка.

Съхранение и препоръки:

Остатъците се съхраняват до 3 дни в хладилник. За да запазите хрупкавостта, препечете ги във фурна или Airfryer. Приготвят се бързо и лесно, дори на въздух с фритюрник.

Стъпки за приготвяне:

  1. Сварете картофите и ги намачкайте с грис, яйца, сирене и подправки.

  2. Оформете тестото и го охладете за 15 минути.

  3. Разточете и изрежете кръгове, пълнете с шунка и сирене.

  4. Изпържете до златисто и сервирайте с любим сос.

Горещи

Коментирай