Винаги е полезно да знаем някои кухненски трикове, които ще ни помогнат в готвенето. Един такъв е свързан с приготвянето на ориза.
В процеса на готвене той често става лепкав и прекалено мек, заради което не може да запази текстурата си.
Всяка домакиня знае, че за да бъде оризът й идеален, съотношението вода към ориз трябва да бъде три към едно, което означава, че за една чаша ориз са нужни три чаши вода.
За да стане оризът перфектен обаче е нужно и още нещо и по-точно - лимонов сок. Ако добавите няколко капки лимонов сок, докато готвите ориза, той няма да се слепва и ще бъде рохкав!
С помощта на тази съставка той да бъде идеално сварен, независимо какво ястие приготвяте.
Ако никога досега не сте готвили ориз или ако сте начинаещ готвач, опитайте този трик следващия път и няма да съжалявате! Ястието ви наистина ще се получи! /jenata.blitz.bg