logo

7 категорични знака, че менопаузата идва

7 категорични знака, че менопаузата идва

Водните очи са знак, че на зрителните ви органи им липсва влага и се опитват да компенсират дефицита по такъв отчаян начин

Повечето жени преминават през менопаузата на възраст от 51-53 години, но, разбира се, за всеки този период е индивидуален. Нашето тяло ни предупреждава за предстоящи промени, дори няколко години преди същинската менопауза.

Ето няколко симптома, които подсказват, че тялото ни се подготвя да навлезе в тази нова фаза:

Болка в гърдите

Хормоналните колебания, с които тялото ни се среща много преди менопаузата, могат да причинят усещане за подуване и чувствителност в млечните жлези. Освен това, по време на самопроверка можем да отбележим уплътнения - най-често това са безопасни образувания, но, разбира се, те все пак трябва да бъдат прегледани от лекар.

Шокиращо изследване за интимните връзки и брака шокира целия свят 

Синини

По време на пременопаузата кожата ни става по-тънка и по-уязвима и онези мини травми, които преди са преминавали без следа за нас, сега могат да оставят големи и ярки синини по кожата.

Сухи очи и сълзене

Водните очи са знак, че на зрителните ви органи им липсва влага и се опитват да компенсират дефицита по такъв отчаян начин. Дисбалансът в хормоналния баланс може да провокира и сухота в очите и нарушено зрение.

5 рокли, които са с печат „Провинциалистка“ СНИМКИ

Окосмяване по лицето

Друг признак за предстояща менопауза е появата на излишно окосмяване по брадичката и горната устна. Докато косата на главата може да стане по-суха и чуплива.

Сърцебиене

Нарушаването на сърдечния ритъм е друг симптом на менопаузата. Жените, преживяващи това време, изпитват дисбаланс в адреналина и норепинефрина, както и нервите, които регулират сърдечната честота и кръвното налягане. Ето защо, ако усетите учестен пулс и високо кръвно налягане, трябва да се свържете не само с кардиолог, но и с гинеколог-ендокринолог.

„Правилото за шестте сантиметра” ще промени живота на всяка жена! (СНИМКИ)

Суха кожа

Естрогенът помага на кожата ни да задържа влагата и когато той стане по-малко, с жените се случва нещо, което някои козметици наричат ​​„обратен пубертет“.

Акнето, пилингът, зачервяването - всички тези „прелести“, известни в тийнейджърските ни години, могат да се върнат в периода преди менопаузата.

Мигрена

Дори ако никога досега не сте се сблъсквали мигрената, тя може да се появи по време на предменопаузалния период. Хормоналните промени са едни от главните виновни на силно главоболие. Има обаче добра новина: средно само 5% от жените страдат от пременопаузална мигрена./ jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай