Дебеланка се заклещи в стола си, последвалото е смайващо СНИМКИ

Дебеланка се заклещи в стола си, последвалото е смайващо СНИМКИ

Унизителното събуждане я накарало да се вземе в ръце и да свали 76 кг.

137-килограмова британка свали 76 килограма, след като се заклещи в стола си. Тайната на успеха й бе разкрита от Yahoo! News.

47-годишната Джоана Тейлър споделя, че като малка никога не е имала проблеми с теглото. Започнала да наддава след раждането на първия от четирите си сина, като с всяка бременност нещата се влошавали все повече и повече. 

Заради външния си вид жената започнала да страда от тревожност и депресия и потърсила утеха в храната.

Дебелана, която не можеше да си обуе сама чорапите, отслабна драстично и е неузнаваема СНИМКИ

Джоана се тъпчела с пържени и мазни харни. Ядяла по три пъти на ден, а между основните хранения нагъвала всякакви боклуци. 

"Просто продължавах да ям и да ям и никога не знаех кога да спра. Чувствах се добре само когато ядях", казва британката.

Когато околните започнали да я критикуват външния й вид, тя спряла да излиза от дома си. "Бях много затворена и не обичах да излизам. Хората ме обиждаха, наричаха ме "дебела", така че просто избягвах да излизам", добавя тя.

Повратният момент настъпил през лятото на 2018 г., когато се почувства унизена, заклещвайки се в сгъваемия си стол на двора. Шокиращият инцидент й послужил като събуждането, от което се нуждаела, за да влезе във форма.

Жена тежеше 270 килограма. Отслабна, омъжи се, а сега е неузнаваема

Тейлър осъзнала, че трябва да промени живота си. В противен случай няма да може да види как внуците й растат.

"Наистина бях решена да стана по-здрава и да отслабна – трябваше да го направя за себе си и за моите внуци", обяснява британката.

След почти 20 години неуспешни диети, тя се присъединила към програма за отслабващи и започнала сама да приготвя храната си, купувала си само обезмаслени продукти и отказала шоколада.

Жената записвала всичко, което консумира, и внимателно теглела всяко нещо, преди да го сложи в устата си. Така за година успяла да свали 63 килограма.

"Следях всичко, което ям. Теглех всичко. В началото ми беше трудно да намаля храната, но си казах, че трябва да продължа", споделя Джоана.

Британката смята, че важен фактор в битката й с излишните килограми се оказал фактът, че е сред хора с подобно мислене, които са й помогнали да остане мотивирана.

Тя спря да яде 4 продукта и отслабна със 70 килограма СНИМКИ

Сега тя тежи 62 килограма и е много по-уверена в себе си.

"Шокирам се всеки път, когато минавам покрай витрините и виждам отражението си. Не мога да повярвам, че това съм аз", признава тя. 

Майка на 6 деца свали 63 кг. без спорт, превърна се в секси мадама

Загубата на тегло я принудило да подмени основно гардероба си, изхвърляйки всички торбести тениски и еластични панталони. 

"Купих си рокли, по-малки дънки и отново ходя с къси поли, които не помня кога съм носила за последно", казва британката. 

Най-важното обаче е, че сега прелива от енергия и вече може да играе с внуците си. "Мога да ги изведа на разходка, да седя на пода, да играя с тях и да тичам. Мога да ги гледам как растат. Това ме накара да продължа, защото искам да ги гледам как растат", посочва в заключение Джоана. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!