logo

Не е за вярване защо трябва да пъхнете картофи в новите обувки! СНИМКИ

Не е за вярване защо трябва да пъхнете картофи в новите обувки! СНИМКИ

Забравете за ужасните мазоли от тесните чепици, както и за съпътстващата ги болка

Вероятно всички сме се сблъсквали с проблема тесните обувки. Докато те не бъдат разносени трябва да търпим мазолите и съпътстващата ги болка. Въпреки това, има начини да разширите новите обувки преди да окървавят краката ви.

9 неща, които правят скъпите ви обувки да изглеждат много евтини

Можете, разбира се, да използвате закупени разширители за обувки, но има и народни средства, които ще спестят пари от домашния ви бюджет.

Формата на женските крака разкрива необикновени неща за притежателката им

Едно от тях е свързано с… картофи. Да, правилно прочетохте – картофи.

Народни средства за разширяване на обувките
Вземете картоф, обелете го, увийте го във вестник и го пъхнете в обувките си. Оставете го там за 10-12 часа. През това време картофите ще отделят влага, която ще попие по стените на обувката и ще я разшири.

Никога няма да посмеете да влезете в дома си с обувки, ако прочетете какво ви чака всъщност!

Можете също да вземете плътни и цели пластмасови торбички, да ги напълните с вода и да сложите в обувките. След това пъхнете чепиците във фризера за 6-10 часа. След това обувките ще станат малко по-широки. 

Ако няма място във фризера, тогава можете да използвате топлина за разширяване на обувките си. За целта обуйте дебели (вълнени или мохерни) чорапи, нахлузете обувките си и вземете сешоар. Издухайте горещ въздух към чепиците си. След известно време обувките вече няма да ви стягат, защото ще са се разширили.

Можете да излеете и алкохол. Напоете обувките с него, обуйте ги и се разходете у дома с тях за около час и половина или два. След тази процедура обувките ще се увеличат с около една четвърт от размера им. Ако е необходимо, можете да повторите този трик, но само след като алкохолът изсъхне напълно. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!