logo

Тези продукти забързват стареенето, откажете се от тях!

Тези продукти забързват стареенето, откажете се от тях!

Те не носят никакви ползи на организма и е най-добре да ги изключите от менюто си

Всеки иска да забави процеса на стареене на организма. Разбира се, хората са различни, генетиката играе важна роля и от нея до голяма степен зависи дали ще имаме късмета да остаряваме бавно и красиво, или старостта ще се стовари върху нас неочаквано и със страшна сила.

Но има и неща, на които сме в състояние да повлияем и да забавим този неприятен процес. Това се отнася за продуктите, чиято консумация води до стареене - както вътрешно, така и външно.

Днес от jenata.blitz.bg ще ви разкажем малко повече за пет храни, които е най-добре да изключите от менюто си. Именно те са виновни за забързване на процеса на стареене.  

Бял хляб

За съжаление, този любим на много хора продукт не носи никаква полза на организма. 

Технологичният процес се състои в това, че рафинираните захари се свързват с протеините. Резултатът е продукт с висок гликемичен индекс. Той стартира процеса на стареене и води до хронични заболявания.

Ето как бързо и лесно да забавите стареенето и да удължите младостта си

Белият хляб съдържа брашно, захар, сол - всички тези продукти не носят здраве на организма. Между другото, това важи в пълна сила и за останалите продукти от брашно.   

Ако все пак не можете без хляб, купувайте продукти от покълнали зърна. Те съдържат полезни антиоксиданти и се правят без захар.

Рафинирана захар 

Най-популярният продукт попада в организма ни, дори и без да подозираме. Защото захарта присъства във всеки продукт, дори там, където не трябва да бъде.

Сладкият продукт има висок гликемичен индекс, който унищожава колагена в организма. Процесът на стареене ще върви бързо, ако ядете много захар.

Трансмазнини и маргарин

Хората, които използват маргарин, изглеждат много по-възрастни и имат много повече бръчки. Маргаринът е трансмазнина и е много по-опасен и разрушителен за човешкия организъм в сравнение с маслото.

Тази напитка ще ви дари с вечна младост и дълъг живот

Трансмазнините са вредни за кръвоносните съдове и сърцето, причиняват затлъстяване, провокират развитието на рак и могат да останат в организма до 50 дни. И са особено опасни, когато се комбинират със захар.

Всички знаят, че бургерът е нездравословна храна. По правило той се състои от бял хляб, а от какво е направено кюфтето - почти никой не знае. 

Всъщност, кюфтетата не съдържат почти никакво месо, то е не повече от 10%, а трансмазнините са в излишък. Бургерът съдържа много канцерогенни вещества, които увреждат сърдечно-съдовата система, а това е пряк път към бързото стареене.

Научно е доказано, че трансмазнините влияят върху състоянието на кожата и я прави уязвима на ултравиолетово лъчение. Организмът не се нуждае от много слънце, излишъкът му също е вреден.

Затова и лежането на плажа и яденето на сладолед не са толкова добра идея. Ще трябва да се откажете от сладоледа или да се преместите на сенчесто място и да се насладите на вкусния десерт там. 

Пържени картофи, чипс и ястия, приготвени във фритюрник 

Продуктите, които се пържат в голямо количество олио, което не се сменя дълго време, са много опасни, те са канцерогенни. Когато купувате пържени картофи или чипс, имайте предвид, че те се пържат в старо олио. 

6 страхотни продукта, които ще ви дарят с вечна младост

При такова производство се образуват огромно количество трансмазнини и свободни радикали, които вредят на кожата и тя бързо остарява.  

Освен това в пържените картофки и чипса има много сол, което също е вредно за кожата и води до много по-бърза поява на бръчки. Затова е по-добре да замените пържените картофи и чипса с обикновени варени картофи.

Млечни продукти

Тези продукти предизвикват много спорове. Някои учени смятат, че са полезни, други са на мнение, че консумацията им трябва да се ограничи.

Организмът на различните хора реагира различно на млечните продукти. Някои ги отказват напълно и започват да се чувстват добре и не се притесняват от хронични заболявания. Такива хора бързо изчистват кожата си и тя изглежда млада и здрава. 

При други, които спират да употребяват мляко, изобщо не се случва нищо. Това обаче съвсем не означава, че не си заслужава да опитате да го откажете. Все пак не се знае дали вашият организъм няма да реагира добре на това. 

9 тибетски упражнения за вечна младост

По-добре е вместо прясно мляко да се използват ферментирали млечни продукти, извара, сирене.

Млечните продукти съдържат лактоза, към която много хора имат непоносимост. Освен това пиенето на мляко води до лошо храносмилане.

Ако не можете без този продукт, опитайте растително мляко. То се смята за много по-здравословно и понякога дори има много по-хубав вкус. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Коко

Коко 19.04.2021 13:57

Ускоряват.

Моко

Моко 19.04.2021 19:44

Ускотяват.