logo

Това просто средство ще ви отърве от тъмните кръгове и торбичките под очите

Това просто средство ще ви отърве от тъмните кръгове и торбичките под очите

Те са един от най-често срещаните проблеми, с които жените от различни възрасти се сблъскват

Тъмните кръгове и торбичките под очите са един от най-често срещаните проблеми, с които жените от различни възрасти се сблъскват. Те се отразяват на самочувствието им по най-ужасяващия начин, защото съсипват красотата им.

Причината за появата на тъмните кръгове и торбичките под очите са различни – стрес, недоспиване, дори и лоши гени.

Битката с този проблем за някои дами изглежда изключително трудна. А понякога дори и скъпите салонни процедури не са в състояние да ги отърват от тази напаст.

Тези 3 продукта крадат красотата ни, предизвикват бръчки и тъмни кръгове под очите

Оказва се обаче, че има един изключително прост и в същото време доста ефективен начин, с който проблемът може да бъде решен, а именно с помощта на чаени пакетчета.

Днес от jenata.blitz.bg ще ви разкажем как да ги използвате правилно, за да възвърнете красотата и самочувствието си. 

Цезалпиния

Ако очите ви са подпухнали, след като сте спали зле, този тип чай ще ви е изключително полезен, благодарение на противовъзпалителните свойства, които това растение притежава.

Цезалпинията също така помага за намаляване на натиска върху черния дроб, понижаване на температурата и дори лечение на бронхит и астма.

Направете това три поредни нощи и ще се избавите от петната и тъмните кръгове под очите

Когато се прилага локално, може да помогне за намаляване на тъмните кръгове и торбичките под очите. За целта трябва да ги заварите, да ги оставите да се охладят, а след това да ги наложите на всяко око.

В зависимост от сериозността на проблема, ги оставете да действат 15 или повече минути.

Лайка

Много хора го я препоръчват за лечение на някои очни инфекции.

Много е важно обаче да бъдете внимателни, когато я използвате. Ако сте уверени, че нямате никакви алергии и че кожата ви не реагира негативно на лайката, може спокойно да се възползвате от свойствата й.

Лъжици, чаша вода и след две седмица бръчките изчезват от лицето

Лайката лекува възпалението в тази чувствителна област на лицето и позволява да се радвате на по-ясен поглед. За тази процедура обаче трябва да се използва само чай на пакетчета.

Копър

Чаените пакетчета с копър ще ви помогнат да облекчите умората на очите. Особено ако работите на компютъра или си почивате малко.

Копърът може да ви помогне и при други проблеми, сред които конюнктивит и блефарит.

При конюнктивит наложете всяко око с торбичка с копър за максимум 10 минути. Това ще помогне за намаляване на дразненето и сърбежа. Не забравяйте, че това състояние е силно заразно, независимо дали е вирусно, или бактериално.

6 масла, които ще ви отърват от досадните бръчки по лицето

И още един ценен съвет – преди да наложите чаените торбички върху проблемната област, е добре да ги оставите за няколко минути в хладилника. Студът стимулира кръвообращението и допринася за „източването” на течност в областта около очите.

След като ги охладите, ги поставете върху очите за десетина минути. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай