logo

Внимание! Тези храни водят до неочаквано качване на килограми

Внимание! Тези храни водят до неочаквано качване на килограми

Ограничаването на консумацията им може да ви помогне да постигнете целите си за отслабване

Коремните мазнинки могат да бъдат болка, от която лесно да се отървете, но това е възможно само ако промените начина си на хранене.

Проблемът е, че в повечето случаи е много трудно да се каже кои храни потенциално допринасят за наддаването на килограми, от което дамите доста често се оплакват, пише Eat This, Not That!.

В тази връзка диетологът Триста Бест посочи няколко неочаквани продукта, които могат да доведат до натрупване на мазнини в областта на корема.

Диетолог посочи продукта, който изгаря мощно мазнините в корема

Според експерта, салатите няма да ви помогнат да отслабнете, ако към тях всеки път добавяте висококалорични сосове или майонеза.

"Не всички салатни дресинги са здравословни. Много от тях тихо добавят количеството калории и мазнини, съдържащи се и в салатата. Те могат да причинят натрупване на мазнини в корема и да пречат на отслабването", казва тя. 

Бест добавя, че твърдите сирена и кашкавала също са опасни при отслабване. "Доброто също може да е прекалено много и точно такъв е случаят със сиренето", посочва тя.

По думите й, много хора консумират сирене и кашкавал твърде често и в големи количества, без да обръщат внимание нито на неговата хранителна стойност, нито на мазнините, които съдържа. Резултатът е нарастващ корем. 

Австралийски диетолог разкри как да се разделим с излишните килограми без усилия

Готовите местни продукти като шунка и колбаси също могат да причинят бързо качване на килограми. 

"Тази храна е подходяща за мнозина, които искат да намалят въглехидратите, като същевременно получават достатъчно количество протеин, който да ги поддържат сити и доволни.

За съжаление, много форми за деликатесно месо обработват продуктите с високо съдържание на натрий и наситени мазнини. Тези допълнителни калории и натрий могат бързо да насърчат появата на излишни мазнинки в областта на корема", отбелязва тя.

Сред опасните храни диетологът причислява и модерните напоследък протеинови барчета. Те се предлагат като "здравословни", но, по думите й, често са силно обработени и могат да ви накарат да се почувствате по-гладни от преди.

"Обработените блокчета често са с високо съдържание на калории, мазнини, натрий, добавена захар и рафинирани въглехидрати.

4 семена за изгаряне на мазнини, с които бързо ще преобразите тялото си за лятото

Само един от тези фактори може да причини наддаване на килограми, но най-често блокчетата съдържат почти всички тези характеристики, които повишават теглото", подчертава специалистката. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

Коментирай