logo

Диетолог посочи продукта, който изгаря мощно мазнините в корема

Диетолог посочи продукта, който изгаря мощно мазнините в корема

Според Смитсън, бадемите са в състояние да удължат младостта на кожата, като забавят процеса на стареенето

Диетологът по диабет Тоби Смитсън говори за ползите за здравето на бадемите. Думите й са цитирани от изданието Eat This, Not That!

Според Смитсън, бадемите са в състояние да удължат младостта на кожата, като забавят процеса на стареенето.

„Яжте шепа бадеми два пъти на ден, за да избегнете бръчките. Проучванията при жени в менопауза показват, че консумацията на две порции бадеми (около 15 грама всяка) на ден може да помогне за изглаждане на бръчките и намаляване на пигментацията на кожата“, каза тя.

Диетологът отбеляза, че според изследванията, при редовна консумация на бадеми, тежестта на бръчките намалява с 16 %, а интензитетът на пигментация намалява с 20 %.

Джоли шокира с интимно признание за Брад Пит и децата им

Бадемите, според експерта, съдържат много полезни вещества. Например, 100 грама продукт съдържа 21 грама протеин, 12,5 грама фибри, 24,6 милиграма витамин Е (дневните нужди са приблизително 10 милиграма - приблизително) и 234 милиграма магнезий - повече от 50% от дневната стойност.

Смитсън добави, че бадемите също помагат за изгарянето на коремните мазнини и намаляват риска от метаболитен синдром, което увеличава вероятността от сърдечни заболявания и диабет. Яденето на бадеми е полезно за сърцето, тъй като понижава нивата на холестерола в кръвта.

Въпреки факта, че бадемите се считат за висококалорична храна, специалистът твърди, че те всъщност съдържат по-малко калории, отколкото обикновено се смята. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай