logo

За да сте красиви и щастливи яжте…

За да сте красиви и щастливи яжте…

Това, което хапваме, влияе изключително много на цялостното ни излъчване

Кои не иска да бъде красив, жизнерадостен, енергичен и в добро настроение. Е, не всеки знае каква е тайната за това, но оказа се, че всеки може да го постигне. При това много лесно.

Всички купуваме тези 3 неща от магазина, а може да са много опасни за здравето ни!

Диетологът Тамила Арсениева разкри, че само с приема на няколко храни може да си гарантираме всичко това. Оказа се, че има продукти, които подобряват настроението ни като с магическа пръчица.

5 храни с магически способности

Според експерта списъкът с такива храни включва бразилски ядки, банани, стриди, леща и тъмен шоколад. Те допринасят за производството на хормони на щастието - серотонин, допамин и ендорфини.

Диетологът посъветва да се ядат три бразилски ядки дневно. Това ще компенсира липсата на селен в организма. Недостигът може да доведе до апатия, нервност и депресия.

Нов ужас може да споходи всички при самоизолацията

Лещата нормализира нивата на кръвната захар, а стридите съдържат цинк, който има положителен ефект върху метаболизма и мозъчната функция. 

При недостиг на витамини яжте тези храни

И като споменахме мозък, то от jenata.blitz.bg държим да припомним, че преди време стана ясно, че има 3 храни, които го съсипват без дори да подозираме.

Лещата също така стимулира синтеза на аминокиселината тиразин и облекчава нервното напрежение.

Супер новина: 8 храни, които ще направят чудеса с тялото ни!

„Яденето на 40 грама тъмен шоколад дневно в продължение на две седмици може да понижи нивата на стресовия хормон. Въпреки това, не прекалявайте със сладкишите и надвишавайте нормата. Това може да се окаже фатално за фигурата“, предупреждава диетоложката Тамила Арсениева. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Мариета

Мариета 02.08.2020 19:47

То бразилски ядки и стриди по всичките магазини.