logo

Гинеколог: За да отслабнете след раждането трябва да направите това!

Гинеколог: За да отслабнете след раждането трябва да направите това!

Не си мислете, че това е трудно начинание - просто трябва време, поясни д-р Елена Соломатина

Забременяването, раждането и появата на малкото човече безспорно са едни от най-щастливите мигове в живота на всяка жена. Да, тази емоция е сравнима с нищо друго, но… нека бъдем честни – наред с щастливите емоции има и някои и други проблеми.

Няма жена, която да отрече, че след раждането продължава да се чувства огромна, а излишните килограми допълнително утежняват и без друго крехкото й (както физическо, така и психическо и емоционално) състояние.

Родилка се мъчи 12 часа, преди да получи епидурална упойка, а когато се събуди, остана в шок ВИДЕО

„Но как след раждането и грижите около бебето да отслабна бързо и ефективно?“ – може би този въпрос си задават много родилки! Е, спокойно – отговорът дойде от гинеколожката д-р Елена Соломатина.

По думите й има бърз и най-вече правилен начин за това как родилката да се отърве от излишните килограми след появата на бебето.

„Напълняването по време на бременност е нормално. Въпреки това, след раждането на бебето, жената не трябва да очаква бърза загуба на тегло“, предупреждава лекарката.

„Но въпреки това теглото ще изчезне по естествен път след време, а задържането на течности ще премине. Не си струва обаче да се надяваме, че ще изглеждаме по същия начин преди забременяването“, каза т и допълни:

„Това е така тъй като докато спре кърмата, ще настъпят още куп хормонални промени“.

Родилка чу какви ги дрънка свекърва й и я прогони от болницата

За да може младата майка бързо да се отърве от излишните килограми д-р Соломатина посъветва да избере правилното хранене, което е най-добре да бъде консултирано с диетолог.

„След като кърменето приключи, жената може да се върне към спорта… даже, ако преди това не е спортувала, то сега е дори препоръчително. 

Не трябва да мислите за операции за отслабване“, категорична е гинеколожката. Според нея най-добрата операция е тази, която никога не се е случила. jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!