logo

Лекарите мълчат за тези проблеми след цезарово сечение

Лекарите мълчат за тези проблеми след цезарово сечение

Разбира се, има жени, при които този вид интервенция е просто необходимост

Много хора си мислят, че раждането с цезарово сечение е много по-лесно отколкото естественото. Жената заспива, а когато се събуди вече е с дете в ръцете. Нищо не се разтяга и всичко е точно.

Важно за бъдещите майки: Какво се случва през седмия месец на бебето?

Разбира се, има жени, при които този вид интервенция е просто необходимост, но има и такива,които умишлено решават доброволно да легнат под ножа. Майките си мислят, че това е много по-лесният и умен вариант, но грешат жестоко.

В следващите редове ще ви разкрием някои от последствията от цезаровото сечение, за които не всеки лекар ще ви каже,но е добре да сте наясно с всяко едно от тях.

Неродено момиченце спаси живота на майка си

Проблеми с менструацията

След цезарово сечение тя може да бъде много по-болезнена и обилна. Ще страдате, докато белегът на матката ви не зарасне напълно. По време на менструацията,мускулният слой на стената на матката именно в областта на белега намалява, което всъщност води до болката.

Въпреки това не всички жени забелязват разлика в менструацията преди и след цезаровото сечение. Понякога тялото се възстановява

наистина бързо.

Чудо: Жена роди здраво бебе три месеца след смъртта си!

Липса на майчински инстинкт

При естественото раждане, веднага щом бебето се роди, то веднага се полага върху гърдите на майката. За съжаление това нещо е невъзможни при жени, които раждат оперативно. Майките виждат детето си след известно време и понякога чувстват бариера между себе си и бебето. Може да отнеме време, докато една жена усети майчинска привързаност При някои хора това чувство никога не се появява, колкото и страшно и невъзможно да ви звучи.

Кървене

Обикновено матката на жената, която е родила, веднага започва да се свива, което спасява майката от прекомерно кървене. След продължително раждане или цезарово сечение има вероятност матката да остане в отпуснато състояние (маточна атония), което води до голяма кръвозагуба. Лекарите лекуват това състояние с медикаменти.

Младо момиче с рядка генетична аномалия шокира лекарите! През февруари роди първото си бебе, а 26 дни по-късно...

Наддаване на тегло

Цезаровото сечение не е операция, която трябва да бъде подценявана. Възстановяването от нея отнема известно време. Понякога възстановяването на коремните мускули може да отнеме години. Някои жени се депресират, като виждат собствените си тела и спират да се гржат за себе си под влиянието на негативните емоции. Започват да притъпяват мъката изкушавайки се със сладко. Добре е след раждане всяка майка да ходи на физиотерапия.

Ендометрит

Около 7% от жените, които раждат с цезарово сечение, се сблъскат с това усложнение. Инфекцията прониква в матката и започва възпаление. В повечето случаи ендометритът може да бъде лекуван с антибиотици, но понякога се стига до отстраняване на матката.

Алисън влезе по спешност в болница заради камъни в бъбреците, но когато я видяха на ехограф, лъсна шокиращата истина, че... (СНИМКИ)

Проблеми с пикочния мехур

Може да изпитвате спазми на пикочния мехур, неочаквани болки и спазми след раждане с цезарово сечение.

Друг проблем, дължащ се на отслабените мускули в тази област, е задържането на урината в пикочните пътища, което често води до инфекция.Обърнете внимание на следните симптоми: умора, повишена температура, болки в тазовата област, силни пориви към тоалетната, които обаче завършват без резултат.

Белег

Съвременната козметика днес може да реши наистина доста проблеми и понякога белезите от цезарово сечение могат да се заличат почти напълно. В клиника в Израел лекари пък вече предлагат цезарово сечение без шевове. Въпреки това раната и белегът не са само върху кожата, но и върху матката. Една жена трябва да бъде изключително внимателна, за да не го нарани. Това може да доведе до сериозни последствия и проблеми при следваща бременност.

Индийка, която никога през живота си не е правила секс, роди първото си бебе (СНИМКИ)

Понякога може да се появи инфекция около кожните слоеве,които обикалят белега, и ако се забави лечението, това може да доведе до изтичане на секрет (гной), Дори години след раждането рискът от инфекции остава.

Само и единствено цезарово сечение

Когато една жена се подложи на раждане чрез цезарово сечение, това не значи, че тя няма да роди отново. При повторна бременност обаче се препоръчва да не се опитва раждане по естествен път, а отново трябва да бъде чрез цезарово сечение. Това е така, защото съществува вероятност от разкъсване на матката.

Прилепване

След операцията тялото полага максимални усилия да се възстанови. Започва процес, при който се освобождава веществото фибрин, което слепва отново тъканите. Понякога обаче се случва този фибрин да повлияе на чревните цикли и тазовите органи, което води до срастване. Може да настъпят болки в тази и корема, стомашно разстройство, запек или газове.

Британка забременя чрез ин витро след 8 години неуспешни опити! Когато отиде на видеозон, остана като шокирана, защото узна, че... (СНИМКИ)

Не е добре да игнорирате подобен проблем, защото може да се получат усложнения или пък да се стигне до безплодие или извънматочна бременност. Прочуване показва, че жени, които а се подлагали два или три пъти на секцио са били два пъти по-склонни да имат пълни сраствания отколкото тези, които са претърпели само веднъж цезарово сечение.

Постравматично стресово разстройство

Това се случва на седем от сто майки след раждането. Жените, родили чрез цезарово сечение са много по-податливи на това разстройство. Страхът, липсата на подкрепа преди или по време, че понякога и след раждането може да повлияе много зле на психиката на майката.

Симптомите на този синдром включват лош сън, кошмари, раздразнителност, безпокойство, пристъпи на паника.

Хана бе опустошена от новината, че страда от безплодие! 8 години след страшната вест обаче се случи истинско чудо и... (СНИМКИ)

Проблеми с контрацепцията

Шотландски учени са установили, че 20% от майките, родили чрез цезарово сечение, са имали проблеми да забременеят отново.

Чувство за вина

Всяка бременна жена мечтае за деня, в който ще види за пръв път бебчето си. Майки, които обаче са претърпели операция по време на раждането, може да имат малко по-различни емоции.

Александра мислеше, че чака близнаци, но резултатите от видеозона я шокираха толкова много, че започна да плаче (СНИМКИ)

Някои жени започват да изпитват вина, гняв и негодувание.. дори се достига до спад на самочувствието. Причината е, че стават обект на злобни вметки от жени, които са родили по естествен начин и са усетили родилните болки. Сякаш, ако една жена не е родила естествено, не е истинска майка. На кого обаче му пука как е роден. Важното е, че една жена просто вдъхва живот и това е чудо, което трябва да бъде ценено. Няма значение как ражда една жена, важно е каква майка е бъде./jenata.blitz.bg

Коментирай

taka e

taka e 22.05.2019 9:22

Исках да сваля 1-2 килограма, но в крайна сметка изчезнаха почти 7. Нямах нужда от толкова много, но това изобщо не зависеше от мен - независимо дали ядох или не, все пак отслабвах. Сега се опитвам да напълнея. https://bit.ly/2KrFJA9

зук

зук 23.05.2019 7:32

Големи глупости!

анонимна

анонимна 23.05.2019 9:01

повечето от тези данни не да верни, истината е, че е много по-лесно да оставят жените да се мъчат с часове като крави, а не да се трошат пари за реаниматори, упойки и др. консумативи......

ingus

ingus 20.11.2023 16:15

И двамата ще го харесате! Абсолютно нови възможности в секса, независимо от възрастта. Това е много готино нещо, веднъж опитате ли го, никога няма да съжалявате -----> https://tyny.to/suex

Асан

Асан 21.11.2023 19:18

Истината е, че по здравна каса нормалното раждане е 200 лв, а цезаровото - 2000 лв. Лекарите най-много обичат да казват, че тоновете на бебето се влошават и трябва спешно секцио!

Чеп

Чеп 21.11.2023 21:23

Кифлите и родата им трябва да са наясно, че рискът от смърт след цезарово сечение, е два пъти по - голям от риска при нормално раждане. Толкова много нежелани усложнения могат да настъпят (както и при много други операции), че да не се диви някой после, "Ама защо така станА?".

ъинфисдйфе

ъинфисдйфе 23.11.2023 2:47

при естествено раждане жената и да иска не може да спре да напъва, тоест то не е до кураж и мъжество просто тялото напъва, ббез значение сикаш ли не искаш ли боли ли те