logo

Важно за бъдещите майки: Какво се случва през седмия месец на бебето?

Важно за бъдещите майки: Какво се случва през седмия месец на бебето?

Формите му придобиват все повече пропорциите на „голям“ човек

Докато детето навърши една годинка, абсолютно всеки един нов месец носи изключително големи промени. Не случайно казват, че децата „растат като гъби“, предава "Дарик".

От jenata.blitz.bg вече ви разказахме за голяма измама на принеса Даяна, която е разрушила брака й и буквално е смразила сърцето на принц Чарлз. Разкрихме ви и, че Маркъл буквално е разорила британците и защо кралското бебе ще им излезе меко казано през носа. 

Теглото и ръстът се увеличават в скорост, близка до геометрична прогресия, а всеки нов ден носи ново предизвикателство. За родителите (особено когато за първи път са родители) това е невероятен и незаменим процес, защото имат уникалния шанс да видят как малкото човече се променя буквално с часове и да изпитват трепет от всяка промяна в него.

На 7 месеца детето:

Качва около 600 грама и пораства средно с 1-2 сантиметра.

Формите му придобиват все повече пропорциите на „голям“ човек и фигурата му се оформя пропорционално.

Започва да „разбира“ какво му се казва. Песни, стихчета, говорене – дори и да не си личи, на бебето тези неща му стават все по-ясни. Самите те стават по-комуникативни и вече се опитват да казват някакви неща.

Активността му става все по-осезаема. Пълзи изключително много, а вие трябва да скриете всички опасни предмети, както и да не го слагате близо до ръбове на мебели, ако няма да бъдете наблизо.

Става по-взискателно, а играчките бързо му омръзват.

Възможно е да започнат да се появяват вече първите зъбки.

Стават все по-самостоятелни (особено, ако са момичета) и предпочитат да бъдат в седнало положение.

И, въпреки всичко, при абсолютно всяко дете, се случват различни неща и не бива да се безпокоите ако вашето не прави това, което е характерно за неговата възраст. Ако каквото и да е, ви тревожи, обърнете се към вашия педиатър.

Коментирай

taka e

taka e 19.05.2019 16:49

Отслабни без никакви усилия с диетичния спрей !Намалява апетита и подтиска чувството на глад така помага да свалиш бързо илишните килограми ! Научи повече и купи оттук :http://bit.ly/2DDbBNt