logo

Майка откри кръв по памперса на 9-м. си дъщеря, диагнозата я смрази СНИМКИ

Майка откри кръв по памперса на 9-м. си дъщеря, диагнозата я смрази СНИМКИ

Жената твърди, че Бърди е била напълно здраво бебе, докато не е била диагностицирана със заболяването, от което другите й деца не страдат

Млада майка от австралийския град Сидни установи, че 9-месечната й дъщеря страда от рядко отклонение, пише The Mirror.

Бърди Ригън, която днес е почти на три годинки, е диагностицирана с преждевременен пубертет, преди да може да ходи или говори.

Майката на момичето Сара разказва как когато малката била на 9 месеца, открила кръв по памперса й. 

"Една сутрин отидох да проверя пелената й, след като се събуди, и тя беше пълна с кръв, не само малко. Беше силно кървене", разказва австралийката.

Жената се изплашила, че детето има бъбречна инфекция и тръгнала към спешното.

Майка изпя песен на умиращия си син, последвалото шокира и лекарите СНИМКИ

Там лекарите му направили ехография, хормонални изследвания и рентгенова снимка на китката. Оказало се, че костите на момиченцето са изпреварили развитието си с година и половина, а кървенето означавало, че има първа менструация. 

Сара признава, че до този момент не била чувала за преждевременен пубертет. И е категорична, че Бърди е била напълно здраво бебе, докато не е била диагностицирана със заболяването, което другите й две деца нямат.

"Трудно е да се каже дали има други признаци на менструация, като промени в настроението и болка, тъй като тя все още е твърде малка. Тя няма окосмяване по гениталите и не й растат гърди, както на някои други деца с нейната диагноза", обяснява майката. 

Наложило се жената да обясни състоянието на детето на служителите в детската градина, за да не се уплашат, когато открият кръв по бельото на момиченцето.

Малкият Флетчър се разболя от варицела, която се превърна в смъртоносна болест

"Не ми харесва, че трябва да обяснявам това през цялото време. Когато тя отиде в началното училище, ще трябва да обяснявам на учителите, но е важно хората да знаят за това", казва тя.

Майката на Бърди се опасява, че кръвта по дрехите й ще притесни хората и ще доведе до неприятни недоразумения.

Майка засне спящото си бебе на 20-секундно ВИДЕО и спаси живота му

Ако преждевременният пубертет момичето започне да върви още по-бързо, може да се наложи да й бъдат поставени хормонални инжекции, за да се забави развитието й.

Майката води детето на лекар на всеки шест месеца. "Надявам се това да не се отрази на външния вид и ръста й. Просто искам тя да има нормално детство", посочва в заключение австралийката. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Ник

Ник 12.12.2022 16:29

Чудо