Рядко заболяване превърна новородено в зловещо създание СНИМКИ

Рядко заболяване превърна новородено в зловещо създание СНИМКИ

Наследствената болест засяга само около един на всеки 1 милиард души

Жена от Филипините смята, че синът й е развил рядко заболяване, защото по време на бременността си е изяла дива коткапише Daily Star.

Синът на Алма се появил на бял свят през 2022 г. Веднага станало ясно, че нещо с бебето не е наред, защото се родило с гъста коса, бакенбарди и косми по цялото тяло.

Жената и съселяните й решили, че е застигната от тежко проклятие, защото по време на бременността си, водена от "неконтролируемо желание" да хапне котка с билки по стара рецепта - древно ястие, което все още се приготвя в планините на Филипините, изяла черна дива котка.

Дланта на бебето ви може да подскаже, че то ще заболее от аутизъм или синдром на Турет!

Лекарите обаче са на съвсем друго мнение.

Те са категорични, че момченцето изглежда по този начин не защото майка му е застигната от проклятие, а защото има хипертрихоза - рядко наследствено заболяване, при което косми се появяват не само на главата, но и по цялото тяло, включително и лицето.  

Алма има още две деца, но нито по-голямата сестра, нито по-малкият брат на Джарен изглеждат по този начин.

"Обвинявах се, когато той се роди, заради желанията, които имах. Чувствах се много виновна. Но наскоро лекарите ми казаха, че няма връзка", споделя Алма.

20-г. роди мъртво бебе, а 22 дни по-късно...

Дерматолог е потвърдил, че състоянието на Джарен е изключително рядка хипертрихоза, наричана още "синдром на върколака", която засяга само около "един на всеки 1 милиард души".

Алма казва, че заради заболяването синът й често получава обриви в горещото време, но иначе е напълно здрав.

Бременна шокира лекарите, такова бебе не се вижда всеки ден ВИДЕО

Жената обаче не крие притесненията си, че когато тръгне на училище, момчето ще бъде тормозено от съучениците. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментирай