Бременна шокира лекарите, такова бебе не се вижда всеки ден ВИДЕО

Бременна шокира лекарите, такова бебе не се вижда всеки ден ВИДЕО

Според китайският педиатър доктор Ли, аномалията може да е следствие от нарушения в развитието на плода

Бебе с 10-сантиметрова опашка шокира лекарите. Кадри, запечатали редкия случай, сподели китайският педиатър доктор Ли, пише Metro. 

10-сантиметрово опашкообразно образувание се намира в областта на кръста и седалището на новороденото момченце.

Според специалиста, аномалията може да е следствие от нарушения в развитието на плода. Лекарят също така подозира, че бебето страда от състояние, наречено синдром на привързания гръбначен мозък.

Младо момиче с рядка генетична аномалия шокира лекарите! През февруари роди първото си бебе, а 26 дни по-късно...

Става въпрос за нарушение, при което гръбначният мозък е "привързан" към околните тъкани, което води до ограниченото му движение.

Обикновено гръбначният мозък се движи свободно в гръбначния канал, но при този синдром той се закотвя и не може да се движи свободно. Снимка от  ядрено-магнитния резонанс е потвърдила съмненията на педиатъра.

Привързаният гръбначен мозък може да доведе до различни неврологични проблеми и разстройства. За съжаление, отстраняването на "опашката" не е препоръчително. 

Това не е първият подобен случай в Китай. През 2014 г. момченце се роди със спина бифида - вродена аномалия в развитието на гръбначния стълб и гръбначния мозък, при която има има отвор в гръбначния канал, през който е възможно да се подава част от гръбначния мозък. 

Аномалия: Бременен мъж роди нещо ужасяващо СНИМКИ

Няколко дни след раждането обезумялата му майка забелязала, че е започнала да му расте опашка, която нараснала до близо 13 сантиметра. 

Страхувайки се за сина си, жената помолила хирурзите да намерят начин и да я премахнат. Но получила отказ. Медиците отбелязали, че не могат да направят нищо за детето, тъй като опашката е свързана с нервната му система и премахването й ще остави трайни увреждания. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

 

 

 

Коментирай