logo

7 проверени хитринки, с които ще посрещнете празниците без капчица стрес и напрежение

7 проверени хитринки, с които ще посрещнете празниците без капчица стрес и напрежение

Коледа и Нова година чукат на вратата. Това са едни от най-хубавите празници, които носят вълшебство и умиротворение.

За мнозина обаче краят на декември се превръща в истински кошмар! Трябва да се купят куп подаръци, да се свърши всичко недовършено... Да не забравяме и избора на тоалет за новогодишната нощ! С две думи: подготовката за тези прекрасни празници често се превръща в тежко бреме, която ни причинява силен стрес.

Не бързайте да се отчайвате, защото спасение има. Днес ще споделим с вас няколко проверени в годините трикчета, които ще ви помогнат да посрещнете празника в добро настроение и без излишно натоварване.  

Правило номер 1

Всички искат да зарадват близките и приятелите си със страхотни подаръци. За съжаление, мнозина започват търсенето на перфектния подарък в последните дни.

Никога не приемайте или подарявайте тези 9 неща, носят лош късмет и дори смърт!

Харесали сте нещо, докато се разхождате по магазините? Купувайте го, без да се колебаете! Така в края на декември ще разполагате с пълния комплект подаръци за любимите си хора. Освен това ранните покупки ви спестяват пари, сили и време! 

Правило номер 2

Нито един празник не минава без богата трапеза. В навечерието на Нова година започваме да приготвяме салати, ястия и мезета в промишлени количества, които в повечето случаи остават неизядени. Какво се случва после? Умора, излишни килограми и лошо самочувствие. Изходът е само един: добре обмислено празнично меню и по-малки порции.

ВСИЧКИТЕ 10 начина, с които ще облекчите стреса за по-малко от 5 минути

Смятате да посрещнете празника в голяма компания? Просто си разделете задълженията. Така нещата ще се случат и бързо, и весело и много по-лесно. Ограничете менюто до салата, плодове, едно топло ястие и малко мезета. Не се притеснявайте, никой няма да остане гладен! По този начин няма да чувствате тежест в стомаха и ще можете да танцувате до ранни зори!  

Правило номер 3

Новогодишната нощ преди всичко е настроение, което се създава не от огъваща се под тежестта на храната маса и скъпи подаръци. Всичко се крие в атмосферата! Миризмата на елхови клонки, мандарини, горящи свещи и празнични салфетки - това е много лесно, бързо и по джоба на всеки. Влагате минимално количество сили и нерви и получавате максимално силни усещания! 

Правило номер 4

Ако имате възможност, преди Нова година си вземете кратка отпуска, за да отделите малко време и на себе си. Поглезете се с вана със соли и ароматни масла, погледайте малко празнични филми, идете на масаж и се наспете добре. Това ще ви даде сили да свършите всичко необходимо, за да се подготвите за новогодишната нощ и най-важното - на празника няма да се чувствате като изцеден лимон! 

Правило номер 5

В никакъв случай не оставяйте посещението в салона за красота за последния момент. Можете спокойно да си запишете час за маникюр, педикюр и подстрижка много преди новогодишната нощ.

11 опасности, които дебнат в салоните за маникюр и които маникюристката никога няма да ви признае (СНИМКИ)

Съвременните технологии и опитните ръце на професионалистите ще ви позволят да изглеждате добре достатъчно дълго време. Затова планирайте правилно времето си и се постарайте максимално да освободите най-важния ден - 31 декември. 

Правило номер 6

Изборът на тоалет за празника също е добре да бъде направен по-рано. Всъщност, идеалното време за това е лятната отпуска, защото по това време има доста разпродажби и дрехите са много по-евтини. Освен това ще имате добър стимул да се поддържате във форма до новогодишната нощ. 

С тези прости трикчета върнах хармонията в живота си!

Ако все пак още не знаете какво да облечете - обиколете магазините още сега, докато навалицата не е станала прекалено голяма!

Правило номер 7

Най-големият източник на стрес често се дължи на собствения ни перфекционизъм. Намалете очакванията си и не се старайте да угодите на всички наведнъж. Новата година не е краят на света, нито кулинарен изпит, а само една възможност да се съберете с близките и приятелите си, да се забавлявате и да си поиграете с децата. Поемете дъх и уверено зачеркнете от новогодишния списък половината от нещата, които сте смятала да направите. Това ще ви донесе само положителни емоции и вътрешно спокойствие. /jenata.blitz.bg

Коментирай