logo

ВСИЧКИТЕ 10 начина, с които ще облекчите стреса за по-малко от 5 минути

ВСИЧКИТЕ 10 начина, с които ще облекчите стреса за по-малко от 5 минути

Вече говорихме за това как в днешното натоварено ежедневие стресът е широко разпространено заболяване, което засяга мнозинството. Продължителното натоварване – било психически, физическо или емоционално, стимулира освобождаването на стресов хормон, наречен глутамат. Този хормон се счита, че причинява сериозни рискове за здравето като временна загуба на памет, затлъстяване, ненужна избухливост, нервност и какво ли още не.

Вчера от jenata.blitz.bg ви разкрихме първите пет бързи и ефективни метода, с които да преборите стреса.

Сега ви предлагаме да изпробвате и останалите пет и да решите от кои тях върши най-качествена работа при вас.

Ето ги и тях:

6. Прогресивна мускулна релаксация (PMR)
Това е пет-минутна техника, която ви помага да отпуснете мускулите бързо, което води до облекчаване на стреса. Това се счита за един от най-идеалните начини за облекчаване на стреса. Повишеното движение на мускулите възпрепятства производството на стресов хормон. Ако продължите да практикувате това, ще разберете, че това е един от най-добрите начини за облекчаване на стреса.

7. Смях
„Смеещият” се хормон не работи добре с хормоните, стимулиращи стреса. Ето защо, поддържането на чувство за хумор може да доведе до отслабване на стреса и да има солиден живот. Освен това смехът свързва хора, които са идеални за облекчаване на стрес.

8. Ароматерапия
В момента много хора използват техниката на ароматерапията, за да освободят стреса. Това е удобен начин, който не изисква умения, малко време и е евтин. Изследванията показват, че ароматерапията действа като средство за облекчаване на стреса при някои индивиди.

9. Кратки упражнения по йога
Не е нужно да посещавате 60-минутна тренировка по йога. Петминутна йога е идеална за психичното ви здраве. Протягането на тялото ви в различни форми ви помага да облекчите стреса. Психиатрите препоръчва йогата като един от най-добрите начини за облекчаване на стреса.

10. Направете кратка разходка
С кратки разходки е един от здравословните начини за облекчаване на стреса. Краченето по тротоарите или коридорите може да има благоприятно въздействие върху психическото ви здраве. Преди да започнете вдишайте  чист въздух, който ще ви кара да обновите мозъчните си клетки. / jenata.blitz.bg
 

Коментирай

Петър Милков

Петър Милков 04.06.2018 1:59

Петър Милков

tcholakov.stefan2@gmail.com

[email protected] 15.06.2018 23:14

http://stefan-tcholakov.com/index.php?year=1981&id=9676&p=poetbg&title=%D2%CE%CB%D1%D2%CE%C9+-+%D1%C0%D5%C0%D0%CE%C2%C8%C7%DA%CC