logo

9 прости тайни за дълъг живот и крепко здраве

9 прости тайни за дълъг живот и крепко здраве

Болестите и стареенето в един момент ни карат все по-упорито да се замисляме над това как да останем на този свят възможно най-дълго време

Много хора искат да доживеят до 100 години, но малцина успяват да го направят. За съжаление, забързаното и напрегнато ежедневие оставя негативен отпечатък върху здравето и продължителността на живота ни. 

По някаква причина болестите и стареенето в един момент ни карат все по-упорито да се замисляме над това как да останем на този свят възможно най-дълго време, без да ни мъчат тежки болежки. 

Ако не искате да попадате в тази ситуация, е добре да помислите как да го направите още сега. Затова и днес от jenata.blitz.bg ще ви посочим няколко неща, които са в състояние да съкратят живота ви и да ви навлекат куп здравословни проблеми. 

Емоции без движение

В днешно време има много начини, с които да погъделичката нервите си. Когато гледате филм на ужасите например, в организма ви се произвеждат хормони, с които тялото ви да може да се справи по-добре с опасността.

Съветите на баба Ванга за отлично здраве, младост и дълголетие

Мозъкът не разбира, че случващото се не е реално и реагира на емоциите. И ако гледате филма неподвижно, тези хормони ще ви навредят. Така че или не гледайте такива неща, или се натоварете физически, за да може хормоните да излязат навън. 

Повишен прием на калории

Днес единственият научно доказан начин за удължаване на живота е намаляване на приема на калории. Ако имате наднормено тегло, тялото ви изразходва ресурсите си по-бързо и ще започнете да стареете по-рано.

Точно затова си струва да обърнете внимание на храните, които ядете и да се приведете бързо във форма! 

Вредни навици, които осъзнавате, че са  лоши

Има хора, които пушат и не се притесняват от това. Удоволствието и увереността, че това подобрява живота им, им помага да смекчат вредата от тютюнопушенето. Но има и такива, които пушат и знаят, че това ускорява стареенето им.

Столетници разкриват тайната на дълголетието: Никога не се женете и никога не... СНИМКИ

Вторият вариант е много по-лош. Това е двоен удар по тялото. Затова е добре спешно да започнете да се лишавате от лошите навици, които смятате за вредни.

Негативни емоции

Това е пряк удар за здравето отвътре. Когато се чувствате ядосани, на първо място унищожавате себе си. Затова се занимавайте с йога или някакъв вид автотренинг. 

Еднообразен начин на живот 

Това води до деградация. Правенето на едно и същото нещо ви пречи да се развивате. А когато няма развитие, се стига до разрушение.

Падна тайната на дълголетието на кралица Елизабет II, оказа се, че тя...

В природата няма други процеси! Затова, ако искате да удължите живота си, добавете нови събития и усещания в ежедневието си. 

Негативно обкръжение

Комуникацията със сърдити и вечно недоволни хора отнема енергията и разваля настроението. Спешно се отървете от тях! И потърсете такива, които искат повече от живота.

Липса на вдъхновяващи цели

За да живеете дълго, се нуждаете от причина - заради кого и защо искате да го направите. Покоряването на Еверест или друга голяма цел е добър начин да се мотивирате към здравословен начин на живот.

105-годишна британка посочи връзката между секса и дълголетието и шокира всички с рецептата си за дълъг живот

Не губете излишно време и бързо започнете да я търсите!

Ниска физическа активност 

Животът е движение! Без движение няма живот! В такова тяло всички метаболитни процеси се забавят,  процесите на разрушаване се ускоряват и стареете по-бързо. Ако не искате смъртта да ви настигне по-рано, започнете сами да бягате от нея за здраве!

Мозъкът не се развива

Умствената активност е един от основните фактори за дълголетие. Мозъкът контролира всички процеси в организма. Затова е нужно умът и съобразителността да се тренират. 

100-годишна баба разкри тайната си за дълъг живот

Не спирайте да научавате по нещо ново и постоянно тренирайте паметта си и като нищо ще доживеете до 100 години! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай

euromebel

euromebel 20.03.2020 10:36

мебели по поръчка https://euromebel.com/