logo

100-годишна баба разкри тайната си за дълъг живот

100-годишна баба разкри тайната си за дълъг живот

Тао Порчон-Линч е уверена, че е стигнала до тази възраст благодарение на "вечния си оптимизъм"

Жителка на американския щат Ню Йорк сподели тайната си за дълголетие. На 13 август тази година Тао Порчон-Линч ще навърши 101 години.

Жената е уверена, че е стигнала до тази възраст благодарение на "вечния си оптимизъм". 

102-годишни близначки посрещнаха поредния си рожден ден и шокираха света с тайната си за дълъг живот (СНИМКИ)

Тао израства в Индия. Запалва се по йогата на 7-годишна възраст. Докато се разхождала по плажа, тя забелязала група мъже, които изпълняват странни упражнения. Леля й побързала да й обясни, че движенията се наричат асани и не трябва да се повтарят от момичета.  

"Щом мъжете могат да го правят, мога и аз", отсякло малкото момиченце. 

105-годишна британка посочи връзката между секса и дълголетието и шокира всички с рецептата си за дълъг живот

Тао започва да се занимава с йога в тийнейджърските си години и разбира, че призванието й е да преподава. Прави го и до днес. По цял ден възрастната жена учи хората на позитивно мислене и правилно дишане. 

По думите й, йогата може да излекува всичко - от лоша поза до негативно мислене. Тя смята още, че именно техниката за дишане й е помогнала да запази подвижността си на тази възраст.

Тао Порчон-Линч няколко пъти е чупила бедрото си. Но всеки път, благодарение на заниманията си, е успявала да се възстанови.   

Столетници разкриха храните, благодарение на които се радват на дълъг живот и пра-правнуци 

"Когато се събудя сутрин, поглеждам към слънцето и казвам: "Това ще бъде най-хубавият ден в живота ми!". Събуждайте се с радост и знайте, че тя е готова да ви изпълни", призовава столетницата. 

Освен с йога, 100-годишната Тао се занимава и с латино танци. През 2016 г. участва в шоуто America's Got Talent, където танцува салса с 26-годишен партньор. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки

Коментирай

taka e

taka e 26.04.2019 13:42

Хванах съпруга си, че ми изневерява и свалих 24 килограма за 2 месеца! Това ми върна самочувствието!https://bit.ly/2DcqUz1