logo

Габриела и Андрю си взеха малка каравана и не е за вярване в каква феноменално красива къща я превърнаха (СНИМКИ)

Габриела и Андрю си взеха малка каравана и не е за вярване в каква феноменално красива къща я превърнаха (СНИМКИ)

Като всяко младо семейство британците Андрю и Габриела Морисън решиха да си вземат свой собствен дом. Типично и за българите дори, те се оказаха с доста ограничен бюджет. Двамата разполагали с 33 000 долара за всичко – купуването на дома им, ремонта и обзавеждането.

Габриела и Андрю тотално се отчаяли щом видели колко скъпи са цените на имотите. Но точно преди да се откажат изцяло намерили една малка каравана. Тя била по джоба им, но съвсем не ставала за живеене.

Даниел си взе малък апартамент, но щом отвори тайника в пода изпадна в ужас! Откри нещо страховито, а после… (СНИМКИ/ВИДЕО)

Все пак двамата решили да я закупят и да й направят основен ремонт. Оказа се, че това е било най-доброто решение, което са взимали в живота си.

Караваната, която е с дължина близо осем метра – 853,44 сантиметра, и широчина около два метра – 259,08 сантиметра, е с обща площ от 221 квадратни метра, а и дворно място от 128 квадратни метра.

Студентка сама ремонтира мизерна стая в общежитие, не е за вярване в какво я превърна за дни! (СНИМКИ)

Стълбище, което се удвоява като място за съхранение


Този малък дом включва няколко функции, които са често срещани в много по-големи домове, като лесен набор от стълби, вместо тромава голяма стълба, която води до спалното таванско помещение. Стълбите също се удвояват като кубчета за съхранение, като осигуряват удобно място за поставяне на палта, ботуши, чанти, ръкавици, шапки ... всичко, което стои по рафтове или шкафове в по-големите домове.

Апартамент като приказка след ремонт в обикновен панелен блок (СНИМКИ)

Напълно оборудвана кухня


Морисън скали хубава кухня. Тази част от дома им е не само просторна, но и може да се похвали с уреди в пълен обем, включително газова печка (с плот и фурна) и стандартен хладилник / фризер. Кухнята също така има винен хладилник, който е луксозен елемент дори и в много по-големи жилища. Няколко други функции, които често не виждате в малките домове: дълбоки стени и базови шкафове, голяма мивка и облицован плот, които осигурява достатъчно пространство за приготвяне на храна и ястия. Кухнята им дори е в пъти по-голяма от многото кухни с редовен размер в големите домове.

Счетоводителка реши да ремонтира порутен 35-годишен апартамент, резултатът е изумителен! (СНИМКИ)

Тайната как малката къща се превърна в голям дом
Има три основни характеристики
, които правят този малък дом да изглежда много по-голям от скромния си вид. 

Първо, таванът е доста висок, с размери около три метра – 350,52 сантиметра. Това създава усещане за простор. Само при кухнята не е така, защото тя е разположена под функционалните стълбища.

Друга функция за разширяване на пространството е внимателното разположение на прозорците в дома. Има прозорци от всички страни и на много различни нива. Това означава, че почти навсякъде, където се обърнете, получавате гледка към природата отвън. Всеки може да оцени разликата между гледането навън през прозореца и гледането на солидна стена.

Най-накрая, във вградените шкафчета Габриела и Андрю държат прибрани ежедневните елементи настрани, така че общото пространство не изглежда претрупано. Това умно съхранение се прилага не само в кухнята, но и в офиса, основното жилищно пространство и под стълбището, така че съхраняваните елементи могат да се използват по всяко време, но няма да се пречкат из дома им. 

Каквото и да си говорим малкото жилище на Габриела и Андрю е едно истинско бижу. / jenata.blitz.bg

Коментирай

ХХХ

ХХХ 18.11.2018 14:25

четете какво публикувате! 8 х 2.5 метра не може да е 221 кв. м. !!?

бат Бойко

бат Бойко 18.11.2018 23:54

Става за една седмица!

зле

зле 19.11.2018 0:54

С тези 33 хил.д. в БГ щяха да си вземат доста добър дом и ще им останат пари даже...да бяха дошли тук,а не да се навират на тясно )))

Доларите в марки

Доларите в марки 20.11.2018 6:12

Точно британците ... и .... си спестили долари. Купили си каравана 8.53мх 2.59м ... Дори да е 4 м висока дори повърхността на всички стени е 133 м2, да не говорим РЗПто как ще е 221 м2?! И ти обясняват как от нищо ще направиш нещо...