Понякога искате да разнообразите хапването си и да си приготвите вкусни варени картофки. Обикновено обаче това не става кой знае колко бързо.
Топи се в устата: Рецепта за крехко агнешко, тайната е в... ВИДЕО
Налага се да обелите картофите, да ги измиете, а след това и сварите. Това не винаги е особено удобно, защото понякога времето ви притиска, а вие искате да хапнете набързо.
Наскоро свекърва ми ми каза прекрасен алтернативен метод за приготвяне на варени картофи. Не ви трябва нито вода, нито тенджера. Точно така... В първия момент и аз не можех да повярвам.
Вижте как с малко фантазия и най-обикновеният омлет може да се превърне в неустоимо кулинарно изкушение
На вкус се оказват много по-вкусни и сочни от обикновено сварените картофи.
Този метод е идеален особено за тези, които искат да приготвят такива картофи за една или две порции. В моя случай исках да си приготвя гарнитура към рибката. Отделих точно 12-15 минути за всичко - белене, миене и приготвяне.
Когато ми се дояде нещо вкусно, винаги си приготвям тази супа!
За да приготвя картофите ми трябваха:
- два големи картофа
- стъклен съд с капак
- масло
- сол
- магданоз
Едва ли някога сте опитвали толкова вкусна царевична супа, а приготвянето й е като детска игра
Приготвяне:
Картофите трябва да се обелят. След това ги поставяме в стъклената купа и ги покриваме с капак.
Слагаме ги в микровълновата за 10 минути (мощност 800W).
След 10 минути се вадят от микровълновата и ги натрошаваме с вилица. Слагаме малко масълце и билки на вкус (аз харесвам магданоз).
Картофите стават много вкусни и сочни. Дори са много по-приятни за хапване от обикновените варени картофи. Освен това стават само за 10 минути и то в микровълновата фурна. /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!