logo

Те бяха 7 милиона! Ето с какво се е занимавало женското подразделение на нацистите (СНИМКИ)

Те бяха 7 милиона! Ето с какво се е занимавало женското подразделение на нацистите (СНИМКИ)

Жените са имали много специална и важна роля във нацистка Германия. Докато мъжете са воювали, представителките на нежния пол са създавали основите на нова Германия. Поне такъв е бил лозунгът на нацистите. 

Фашистите са имали две големи женски организации. Днес ще ви разкажем повече за това с какво са се занимавали жените, които са членували в тях. 

През 1932 година в Германия е създадена Националсоциалистическа женска организация. По своята същност това е женско подразделение на нацистите. То не е било просто формалност, нещо, създадено, за да "има с какво да се занимават жените". За шест години броят на дамите в тази организация е достигнал 2 млн. Това е 40% от общия брой на нацистите в партията. 

Основната задача на организацията е обучение на жените в традициите на национал-социализма. Целта била те също да усвоят всички идеи и да заживеят с мъжете нацисти в единна парадигма. 

Гордост и нищета: женската армия на Северна Корея (СНИМКИ)

Идеалната германка била антипод на съвременната феминистка. Тя не е трябвало да участва в икономиката или в управлението на страната. Задачата й била да следи за чистотата на кръвта (грубо казано, да избира съпрузи) и да възпитава герои. Семейството и битът на една такава жена е трябвало да бъдат в перфектен ред. Всичко останало не било за нея.

Организацията се е грижила за семействата не само на думи. Ако една жена например е имала много деца и не е успявала с всички домашни задължения, организацията е помагала в търсенето на прислужници. 

9 сигнала от Вселената, че вървите по неправилния път

Най-голямо значение Адолф Хитлер придавал на организацията Съюз на немските момичета. Понякога ги наричали "Сестри на хитлеровата младеж" в чест на организацията, в която прераснал съюзът. В него влизали момичета на възраст между 14 и 18 години, подбрани изключително на расова основа. През 40-те години на миналия век съюзът е бил най-голямата младежка организация в света. В него влизали 5 млн. германски момичета. Така броят на политически активните жени нацистки достигал 7 млн. души!

Баба разтърси мрежата с писмото си до новородената си внучка! По-трогателно и мъдро послание за живота досега не сте срещали!

Най-известният ръководител на Съюза на немските момичета е Юта Рюдигер.

Ютта Рюдигер - глава  «Сестер гитлерюгенда»

Американците я пленяват, държат я в затвора две години, а после я освобождават, без да й повдигнат обвинения. До края на дните си Юта работи като психолог. Тя умира през 2001 г.  на 91-годишна възраст. До кончината си Рюдигер остава убеден нацист.

Мъж реши да се раздели с жена си и й написа писмо. Отговорът, който получи, го остави без думи!

Момичетата в тази организация били възпитавани на скромност. Всякакви атрибути на сексуалността, сред които обувки на висок ток и чорапи, са им били забранени. Стандартната им униформа се състояла от тъмносиня пола, бяла блуза и черна вратовръзка. Единствените бижута, които момичетата можели да носят, били пръстени. 

Спортивной подготовке женщин в Германии отводили особую роль

Немските жени били задължени да следят много внимателно за фигурата и здравето си. И в Съюза на немските момичета, и в Националсоциалистическата женска организация всички дами били стимулирани да спортуват. А в свободното си време представителките на слабия пол се занимавали с ръкоделие. 

Между другото, жените фашистки от Русия също са имали своя партия. В Североизточен Китай група имигрантки основали Руско женско фашистко движение. Униформата им била бяла блуза, черна пола и черна панделка.

Русские девушки-нацистки из РЖФД

Партията е просъществувала 10 години, като през 1943 г. е закрита от "свои" японци, които са завладели тази част на Китай. /jenata.blitz.bg

 

 

Коментирай

Мистер Пица

Мистер Пица 14.01.2019 17:19

Баба Меркел дека е?

jun

jun 15.01.2019 12:18

Баба ти меркел е на обратният фронт в буквалният и преносен смисъл. Дърта левичарка лезбийка, падаща си по момичета с мъжки атрибути!