Баба разтърси мрежата с писмото си до новородената си внучка! По-трогателно и мъдро послание за живота досега не сте срещали!

Баба разтърси мрежата с писмото си до новородената си внучка! По-трогателно и мъдро послание за живота досега не сте срещали!

Трогателно писмо на баба, написано до новородената й внучка, се превърна в истински вирус в мрежата. Хората не спират да коментират и споделят простите послания на възрастната жена.

Струва ни се, че досега не сме срещали по-трогателно и мъдро послание. 

Ето какво пише жената:

Скъпа моя, 

Можех да напиша това писмо за твоята майка още преди четвърт век... Но тогава бях на 25 години и мислех само за битовизми: ще има ли с какво да нахраня семейството си,  как да заведа детето си на ясла, без да закъснея за лекции... Дядо ти работеше нощем и не можеше да ми помага, когато майка ти не спираше да плаче нощем.

Сега съм на 50 години и успях да натрупам малко опит, който искам да споделя с теб. Не твърдя, че зная всичко за живота, но в края на краищата, аз съм твоя баба и искам да си щастлива. 

Съветите ми няма да ти навредят! 

Не се страхувай да падаш

Карай колело, ролери, кънки и не се страхувай да падаш. Ще боли, но благодарение на това ще се научиш да бъдеш бърза и да се изправяш, когато ти се плаче.  

Не се страхувай да изразяваш гледната си точка

Не си длъжна да мълчиш, ако нещо не ти харесва и не си съгласна с него. Не крий мнението си нито заради едното приятелство, нито заради любовта. Ако не те чуват или искат от теб да бъдеш лоялна, то за какво приятелство и любов изобщо става дума?

Не се срамувай да се извиняваш

Само силните момичета могат да се извиняват и да осъзнават грешките си. А аз много искам ти да станеш именно такава. Трудно е да кажеш: "Извинявай, не бях права. Как можем да поправим нещата?". Трябва да се научиш на това и тогава никой никога няма да може да те победи.  

Не се страхувай да получаваш слаби оценки

Двойката не е толкова лоша оценка. Тя ще ти покаже слабите ти места, ще разбереш над какво трябва да работиш. Слабата оценка не означава, че си глупава. Това е само начин да се мотивираш и да започнеш да действаш. 

Не се притеснявай, ако не си популярна

Докато известните момичета и момчета ходят по купони, стоят по заведенията или висят с дни в интернет и качват снимки, ти ще се научиш да яздиш, да пееш и т.н. На 18 години популярните все още ще са пред компютъра, а ти ще покоряваш света.  

Не се страхувай да бъдеш странна

Баба ти също не се страхува от това!

Не се страхувай да се влюбиш

Все някой ден любовта ще дойде при теб. Радвай се, че най-накрая си пораснала.

Не се страхувай от първата целувка

Повярвай на баба си, това е хубаво усещане. Не се притеснявай, всички жени се целуват много добре, тъй като това е в кръвта ни. 

Не се страхувай да се омъжиш или пък да не го направиш

Когато пораснеш, никой няма да се интересува дали на пръста си имаш венчална халка, или не. Но ако си решила да създадеш семейство, постарай се да срещнеш "своя" човек и тогава нещата ще се получат. Разпилените навсякъде чорапи няма да те дразнят. За сметка на това ще имаш човек, на когото да направиш масаж или заедно да разходите кучето. 

Не се страхувай да родиш дете

Няма да те лъжа, това е болезнено. Ное най-прекрасното нещо, което може да се случи в живота на една жена. 

Не се страхувай от развода

В живота се случва всичко. Най-важното е да не се отчайваш и затваряш в себе си. Разводът няма да сложи край на живота ти. Той е началото на нещо ново и интересно. 

Не се страхувай от самотата

Понякога да останеш сам е много полезно. Дори можеш да се наслаждаваш на самотата. В подобно положение обаче няма да останеш много дълго, защото познавам семейството ни много добре!

Не се страхувай да плачеш

Сълзите са избор на силния. Аз съм силна и правя каквото искам. Искам - плача, искам - смея се!

Не се страхувай да опитваш нови неща

Никога не мисли за възрастта и за това какво ще кажат хората. Взимай най-доброто от живота. И запомни: няма никакво значение колко безумни са желанията ти!

Не се страхувай да остаряваш

С годините започваш да цениш и обичаш близките си още повече. А след това, кой знае, може би и ти ще напишеш писмо на своите внуци?

Не се страхувай да загубиш близките си. 

Дълго се чудех дали трябва да пиша точно за това. Но загубите са неизбежни. Близките си отиват, но любовта не изчезва... /jenata.blitz.bg

                                                                                                                                 Обичам те: Твоята баба

Коментирай

Zv.

Zv. 02.09.2018 13:07

Мъдри съвети от мъдра достолепна дама,но......младите дали чуват?????

Ваня

Ваня 02.09.2018 14:39

Глупости.Коя жена на 50 или 60 години не би могла да каже това на внучката си?Та чак е разтърсило мрежата писмото.Средно интелигентна жена е говорила или ще говори за тези неща на внуците си.Нищо ново!Само заглавието е странно!!

1708

1708 02.09.2018 20:04

права е, ама колко ли ще последват съветите и ?

Баба

Баба 02.09.2018 20:08

Абсолютни тъпотии

Мария

Мария 02.09.2018 20:24

В едно изречение - прави каквото ти се прави и сметнеш за добре, семейството ти е тук и те подкрепя.