logo

Уникална красота: 3D фигури, картини и пана, с които ще вземете акъла на всички КАДРИ

Уникална красота: 3D фигури, картини и пана, с които ще вземете акъла на всички КАДРИ

С квилинг техниката можете да създадете истински чудеса само с няколко цветни лентички и малко въображение

Квилингът е уникално изкуство, по което полудя целия свят. Само с няколко цветни лентички и малко въображение можете да сътворите куп красиви неща.

Преди известно време в jenata.blitz.bg заедно с нашата невероятна и талантлива Росица Кръстева започнахме една рубрика - "Забавни минути с Роси".

В нея стъпка по стъпка ви въведохме в това изкуство и нагледно ви показахме какви чудеса можете да сътворите със собствените си ръце само с няколко цветни лентички.    

С много снимки и видеа ви демонстрирахме как да си направите цветя, листа и клонки, използвайки техниките на квилинга.

Запознахме ви и с тънкостите при изработването на покани от квилингкрасиви картички, към които никой няма да остане равнодушен, избухващи кутии, които се радват на особено голяма популярност в последно време, както и на стилни кутийки, в които да скриете подаръка за най-скъпия човек. 

Уникалните творения на Роси с квилинг и канап може да видите и на нейния сайт www.rosiartidea.com.

Днес в "Забавни минути с Роси" ще ви покажем как да си изработите уникално красиви  и оригинални картини, пана и 3D фигури с помощта на квилинг техниката. 

Започваме с най-лесното - картините. 

Необходимо е първо да си нарисувате картината, която искате да пресъздадете с квилинг техниката, или да си изтеглите нещо от интернет. Изборът е огромен.

Характерното тук е, че лентичките се лепят вертикално. Действа се предимно с пинсети, защото работа е много прецизна и точна.

Слагате малко лепило, например на разстояние 2-3 см, и върху него залепвате част от лентата. После слагате пак лепило и продължавате с лепенето на лентичката. И така, докато свърши лентата или контурът.

За следващата лентичка е добре част от нея да се залепи на предходната, за да не личи мястото, където е свършила. Така се лепи, когато имате да очертаете контур. Когато имате за попълване по-голяма площ, тогава се правят предварително елементи с различна големина и форма.

Аз лично първо ги правя, напасвам на мястото и чак тогава лепя всичко. Така съм сигурна, че всичко ще е както трябва, а няма да излиза от контура и да разваля общия вид.

Подчертавам, че работата е много пипкава, всичко се получава, но бавно и с много търпение.

Дори е необходимо от време да се спира и да се дава възможност на някои елементи да изсъхнат, защото ако не са се залепили добре, със следващите можем да ги разместим и да не се получи желаното.

Затова – търпение и прецизност!

Днес ще направим квилинг картина с Бамби. Първо си я нарисуваме, след което започваме да лепим квилинг лентичките. В началото лепим по контура, а после запълваме местата, които са плътни. 

Пана

Паната са вид картини, но много богати и обемни. Те с това се и различават от рисуваните картини – защото имат обем и са много по-впечатляващи.

В паната можем да сложим и много допълнителни елементи освен тези, които сме направили от хартия. Тук добре биха стояли перли, мъниста, панделки, дантели. Така паното става изключително красиво и въздействащо.

Това пано представлява ключът сол с клавиатура на пиано и с доста внушителни размери 80х50 см, като вътре има надпис „Истинското изкуство е вечно“, а нотите са от деветата симфония на Бетовен.

И нотите, и буквите, и клавишите, и всичко е САМО от хартия. Това беше подарък за моя син по повод рожденият му ден.

3D фигури

Исках да ви покажа и как се изработват 3D фигури, но се оказа практически невъзможно. Защото колкото и да се съкращава, няма как това, което се прави за 20 часа, да бъде показано в 20 минути.

Роялът, цигулката и другите фигури са много трудоемки и изискват неимоверно много търпение и прецизност, защото се правят от няколкостотин елемента.

Все пак, който иска да види какви материали са необходими и как се изработват стъпка по стъпка, може да си вземе моята книга „ЧУДОТО КВИЛИНГ“, която е в два варианта – на хартия и онлайн.

Дори за първите шест, които си я поръчат на хартия, има бонус – ръчно изработени и украсени от мен корици.

Може да я поръчате или изтеглите онлайн от моя сайт rosiartidea.com.

В заключение искам да ви пожелая много търпение, много фантазия, много креативност и много любов към това, което правите. Защото само това, което е направено с любов, ще ви върне стократно вложеното.

Надявам се тези уроци да са ви били от полза и това изкуство да ви е запленило така, както и мен.

Благодаря ви, че бяхме заедно през цялото време. Довиждане и до нови срещи. И успех! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

Коментирай