logo

С тези избухващи кутии ще впечатлите всички (СНИМКИ/ВИДЕО)

С тези избухващи кутии ще впечатлите всички (СНИМКИ/ВИДЕО)

В "Забавни минути с Роси" ще ви покажем как да изработите тези красиви подаръци

Днес в "Забавни минути с Роси" ще ви покажем как се правят така наречените избухващи кутии. Избухващи, защото когато се отвори, т.е. се извади капакът, страните падат настани и надолу и се показва съдържанието вътре.

Никой няма да си гледа подаръка, ако е скрит в такава кутийка (ВИДЕО)

Много са модерни напоследък, но, както сами ще видите, са и много красиви.

От jenata.blitz.bg държим да ви припомним, че благодарение на Росица Кръстева ви показахме що е то квилинг и първи стъпки в тази техника.

Редом с това от jenata.blitz.bg и Роси ви разкрихме как да направите красив поднос за кафе, а също така и как да изработите уникални покани и пликове за пари.

И така, как се изработват избухващите кутии?

Първо се прави основната кутия, като условието тук е страните да са срязани и залепени само за дъното.

А после се прави и капакът по обичайния начин.

Представете си един кръст, на който пресечната точка на двете страни представлява дъното, а останалото са страничните стени.

Така че в разгънат вид нашата кутия наистина представлява един кръст. За предпочитане е дъното и съответно капакът, да са квадратни. А стените да са като правоъгълници. Е, може и те да са квадратни, като така се получава куб.

Вариантите за изработване на основното тяло са много: 
•    отделно дъно и отделни стени, които после се закрепват едни към други
•    две ленти, които представляват стена+дъно+стена и се слагат на кръст една под друга
•    дъно +стена – 4 бройки, които се залепват последователно за дъното
•    от голям лист изрязваме директно в разгънат вид дъното и стените както са на кръст.

Ние ще направим последният вариант, защото от хартията ни с размер А4 можем да направим кутийка с размер 7 см. Това е куб, на който и дъното, и стените представляват квадрат с размер 7 см. Добре се получава, ако на местата, където прегъваме картона, първо биговаме. Така прегъвката става права и чиста, защото картонът около нея не се намачква.

Размерите на капака /отново квадрат/са 1.5 см +7.2 см + 1.5 см в двете посоки.  1.5 см са за стеничките, а 7.2 см за горната основа, която трябва да е малко по-голяма от долната, за да побере стените на основния куб.

След като сме залепили капака, остава украсяването.

Ако нямате някаква специална идея или специален човек, за когото е предназначена кутията, може да ме следвате и да правите нещата по същия начин.

Но, ако искате да я подарите на някого или с някаква специална цел, тогава остава да развихрите въображението си и да направите нещо много красиво и неповторимо.

Давам ви примери:
На колежка в офиса
– в средата сложете чашка за кафе или чай /зависи какво обича/, а по стените закрепете захарчета, сметанки, някакви сладки бисквитки, които вървят към кафето или чая.

Ако е за рожден ден – в средата сложете хартиена торта, а по стените на кутията разни дребни подаръчета в зависимост от това, какво обича рожденикът. Или може тортата да е куха и в нея да се крие красиво бижу /ако е за дама/ или часовник /за господин/.

Ако е за някой любител на конкретно нещо, например приятелка, която обича да плете или шие. Тогава в средата сложете няколко вида прежда /конци/, а по стените на кутията ножици, игли за плетене /или шиене/, някакъв шаблон или снимка на нещо, което да си изплете или ушие. 

И така нататък, и така нататък.... варианти  безбройни.

Сега да се заемем с нашата кутия. Ще я украсим както отвътре, така и отвън.

Започваме отвътре. Правим си четири джобчета от цветни картончета, които залепваме в средата на всяка стена. Размерите им са 7 на 7 см в разгънат вид, като от трите страни отбелязваме навътре по още един сантиметър. Този сантиметър разделяме на две и биговаме така, че да подгънем два пъти навътре, за да се залепи за стената. Самото джобче става с размери 6 см на 5 см.

 

В тези джобчета можем да сложим разни нещица. Например панделка с цветя и съответни пожелания на всяко цвете. Второто може да са две тагчета, на които да сложим снимки или нещо друго. В третото джобче да сложим сникърс или някакво друго лакомство, а в четвъртото пари или малка картичка. В средата на дъното можем да сложим кошничка с цветя или бонбонки или пък някакво плюшено животинче.

Отвън можем да украсим с друг цвят картончета с размери 5.5 см, върху които да залепим цветя, листа, панделки, мъниста, перлички.

На капака е добре да се сложи нещо по-голямо, което да ангажира погледа. Може да е огромно цвете или панделка или нещо специално, ако е за специален човек или повод.

И така – нашата избухваща кутия е готова.  

Уверявам ви, че на когото и да я подарите, получаващият ще е много, ама много приятно изненадан и доволен. Вие също! / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай