logo

Всеки обича кафето, но ето как то ще стане още по-сладко (СНИМКИ/ВИДЕО)

Всеки обича кафето, но ето как то ще стане още по-сладко (СНИМКИ/ВИДЕО)

В "Забавни минути с Роси" ще научите как да направите красив поднос за любимата напитка

Преди време от jenata.blitz.bg заедно с Росица Кръстева започнахме една доста интересна рубрика. А именно "Забавни минути с Роси".

В първия урок ви показахме как да си направите красоти от канап. След това с много интересни снимки ви представихме как да "облечем" бутилка. Непосредствено след това с уникално видео и фотоси ви демонстрирахме как да изработите органайзер от шпули от кухненски ролки, метални кутийки или консерви.

После видяхте как да направите свещник с помощта на подръчни материали и канап.

Днес пък ще видите как да сътворите уникален поднос за кафе с помощта на канап.

Предполагам, че доста от вас обичат кафе. Е, какъв по-хубав от този повод, за да си направим красив поднос за любимото кафенце.

Необходимите за това материали са: дебел картон с размери 28см х 26см, достатъчно количество натурален цвят канап /или вълна/ за основата, два вида цветен канап за цветята и листата, 10 броя клечки за уши и 10 зърна кафе за тичинките на цветята.

Първо си правим основата, като увиваме канапа около нея така, че да са покрити и двете страни.

И за да е по-интересно, ще направим един допълнителен слой отгоре от преплетени нишки от канапа.

Първо си нареждаме нишките по три в едната посока, като ги залепваме в краищата. След това перпендикулярно промушваме последователно отгоре и отдолу другите три нишки. И така – по цялата дължина и ширина на подноса.

Уникалните творения на Роси с квилинг и канап може да видите и на нейния сайт www.rosiartidea.com.

Отстрани, за да изглежда завършено, уплитаме и залепваме плитка. Внимавайте, трябва да е достатъчно дебела, за да скрие дебелия картон. 

Тъй като това е поднос, хубаво е да се сложат едни дръжчици, за които да може да се носи. Те се правят пак от плитка, като се лепят две по две.

Размерите са 2 броя х 16 см и 2 броя по 10 см. На по-дългата плитка се оставят от двете страни по 3 сми на останалите 10 см се лепи по-късата плитка. Тези 3 см се лепят на горната част на подноса и така се получават дръжките. 

Сега да направим цветята и листата. Цветята се изработват с два цвята канап – тъмен за контура и светъл за вътрешността. Използваме тези шаблони, като правим 6 малки и 6 големи листенца, за да имаме готови за две цветенца – по три от големина.

Трябва да направим и тичинките, преди да сме ги залепили. За целта взимаме 10 клечки за уши – по 5 за цвете. Махаме памука от клечките и ги пречупваме в горната третина. На всяка клечка залепваме по едно зърно кафе и ги слепваме по 5 заедно. 

Около клечките /нашите тичинки/ залепваме първо трите малки листенца, а после шахматно – и големите. Така получихме готово цвете. Правим и другото и за да е по-красиво, слагаме малко точки с акрилна боя.

Листата се правят по тези дълги шаблони, които, след като изсъхнат, се увиват около нещо кръгло, за да изглеждат по-красиво. 

Остана само за ги залепим за основата – и ето, имаме красив поднос, от който с удоволствие ще си пием кафето. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай