logo

За нищо на света не дръжте смартфона си на тези места, рискувате много!

За нищо на света не дръжте смартфона си на тези места, рискувате много!

Това е страшно хубава и полезна вещ, но трябва да внимавате с него, защото от здравето по-ценно няма

В днешно време без смартфона сме за никъде. Той се превърна във вещ от първа необходимост, с която не се разделяме през по-голяма част от денонощието.

Постоянно го включваме, за да погледнем колко е часа, да отговорим на обаждане или на съобщение, да прочетем някоя новина или просто набързо да прегледаме профила си в социалните мрежи. 

Със смартфоните улавяме и най-интересните моменти от живота си. А някои дори работят и печелят пари през мобилните си устройства. 

Чесънът може да бъде смъртоносно опасен, ако...

Съвременният човек е силно зависим от тази джаджа, винаги я носи я със себе си, без да подозира, че това малко нещо може да му нанесе ужасни вреди, ако е поставено на 5 определени и изключително опасни места.

И днес от jenata.blitz.bg ще ви разкажем малко повече за тях. Защото смартфонът е много хубава и полезна вещ, но от здравето по-важно нещо няма!  

На първо място - никога не слагайте телефона си в задния джоб на дънките или панталона. Мястото е изключително удобно, но няма нищо по-лесно от това някой да ви го открадне, тъй като обикновено устройството не се побира напълно в джоба. 

Освен това, може да забравите, че го носите там и случайно да седнете върху него и да го повредите. Да не говорим, че телефонът може случайно да отключи и да се "обади" на някого, тъй като екранът реагира на задните части както на пръстите.

3 грешки, които всеки допуска при лечение на настинка

За мъжете пък е категорично непрепоръчително да носят телефона си в предния джоб на панталона. Доказано е, че електромагнитните вълни, които устройството излъчва, оказват отрицателен ефект върху репродуктивната система и по-специално върху активността на сперматозоидите.

Не е препоръчително да притискате телефона към бузата си, когато отговаряте на повикване. Изследвания вече доказаха, че екранът на смартфона е изключително мръсна повърхност, върху която има повече бактерии, отколкото в обществените тоалетни. 

Това може да причини кожни проблеми - пъпки и акне. Освен това насочвате електромагнитно излъчване към мозъка си, а това може да повлияе неблагоприятно на неговото функциониране.

Всички ядем тези неща, но в комбинация са опасни

Не оставяйте смартфона си близо до източник на топлина - до батерии, печки, фурни. Те могат да го повредят или дори да го взривят.  Когато навън времето е много горещо, е препоръчително да криете телефона си от пряка слънчева светлина. 

Една от най-честите грешки, които допускаме, е да се взираме в екрана на телефона преди лягане, както и веднага след събуждане. И заспиваме, слагайки нашия верен приятел под възглавницата или близо до нея. Това обаче е изключително опасно! 

Продължителното електромагнитно излъчване, което се намира директно до главата, причинява чести главоболия или световъртеж. Има и случаи, в които телефонът е избухвал точно под възглавницата. Заради липса на вентилация той прегрява, топлината не се разсейва и системата експлодира. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай