logo

Всички ядем тези неща, но в комбинация са опасни

Всички ядем тези неща, но в комбинация са опасни

Не е за вярване от кои храни е по-добре да се лишим

Има много комбинации от храни, които сякаш са станали като истинско правило за идилията в чинията. Свързването им вече е сякаш по закон.

Не е за вярване какво ще се случи с тялото ви, ако ядете фурми 3 седмици

Според правилата за хранене обаче има различни комбинации, които в никакъв случай не трябва да употребявате, защото може наистина да навредите на здравето си.

Мнозина игнорират тези съвети, но всъщност наистина ще се учудите от следните 4 комбинации, които абсолютно всеки човек хапва. Ще останете слисани, че на първо място са именно краставиците и доматите.

Шокиращи СНИМКИ разкриват какво ще се случи с тялото ни, ако спрем хляба

Краставици и домати

Изглежда, че това е една от най-често срещаните комбинации за салати, но тя се оказва ужасно вредна. Краставиците и доматите имат различно време за храносмилане и консумирането им заедно (особено в по-големи количества) може да причини дискомфорт в стомаха, подуване, газове и дори гадене.

Краставиците освен това съдържат ензим, който разгражда витамин Ц в доматите.

Има един лайфхак – да добавите оцет към салатата от домати и краставици. С него краставицата вече няма да навреди на съседчето си.

Тези 10 храни топят светкавично тлъстинките около корема!

Бира и солени ядки

Това определено не е здравословна комбинация. Ядките дехидратират тялото ви, а защото то започва да изпитва жажда, то ще погълнете много повече биричка от планираното.

Разбира се, тази комбинация може да е в плюс само за собствениците на барове, защото така ще поръчвате повече напитки.

Солта намалява горчивината на бирата и така я прави по-лесна за пиене. Солената храна, съчетана с бира пък има по-хубав вкус и е по-лесна за дене.

Бирата обаче има диуретично действие и извежда повече течност от тялото. Ако не искате тотално да се дехидратирате, трябва да изпиете толкова количество вода, колкото бира сте погълнали.

С това вълшебно чайче ще свалите 5 кг. само за 3 дни!

Мляко и кисели плодове

Смята се, че киселите плодове са опасни за здравето, ако бъдат комбинирани с мляко, особено ако то е топло. Ако сокът от плодовете попадне в него, може да го сгъсти и това е вредно за стомаха и създава дискомфорт.

Хот дог и пържени картофки

Тези продукти дори по отделно са изключително вредни. Хот догът съдържа преработено месо, което е пълно с консерванти, натрий и канцерогенни. Хлебчето пък е от бяло брашно.

Нелеп инцидент преобърна живота на 135-килограмовата Доминик на 180 градуса и я превърна в... (СНИМКИ)

Пържените картофки имат много масло и съдържат вредни канцерогенни, а транс мазнините им могат да запушат артериите ви. Освен това в тях има огромно количество сол.

Комбинацията на тези храни увеличава риска от диабет, рак и сърдечни заболявания, особено, ако се глезите редовно с тях.

Те могат да разстроят стомаха ви, да предизвикат диария или запек, да повишат кръвното налягане и да доведат до промени в настроението./ jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай