logo

Баба ми ми разкри най-голямата тайна на мъдрата жена, спасила стотици бракове

Баба ми ми разкри най-голямата тайна на мъдрата жена, спасила стотици бракове

Тя живя 50 години в щастлив брачен съюз и отгледа три деца, което предизвиква възхищение

Едва ли на света има семейна двойка, която от време на време да не изпитва криза в отношенията си. И това е напълно нормално явление. 

За съжаление, не всички умеят да се справят с подобни трудности по правилния начин. И стигат до развод.

Дълго време не разбирах защо в съвременния свят все по-малко двойки се радват на дълъг и щастлив семеен живот. Един разговор с баба обаче ми отвори очите и ми помогна да разбера на какво се дължи този проблем. 

Баба винаги е била борбена жена. Каквото и да се случило в живота й, каквито и неприятности да й е поднасяла съдбата, тя се е справяла с тях, запазвайки завидно самообладание.

Мъж, чийто брак бе пред разпад, спаси всичко само с един въпрос

Смело мога да кажа, че баба беше моят пример за това каква трябва да бъде една жена. И аз винаги съм искал да бъда като нея.

Баба живя 50 години в щастлив брачен съюз и отгледа три деца. Безспорно, това предизвика възхищение в очите ми!

Досега с нея не сме обсъждали темата за семейството и отношенията, просто нямаше случай. Въпреки това, преди няколко седмици, все пак реших да я попитам за нещо, което от много време не ми даваше мира: 

Те са женени от 82 години, а тайната на щастливия им брак се крие в...

- Бабо, защо в днешно време има толкова много разводи, как мислиш? Преди няколко десетилетия всичко е било съвсем различно, нали? Да, и вие с дядо толкова много години живяхте в перфектна хармония, отгледахте децата си заедно и никога не сте се разделяли. Може би сега мъжете са други?

- Не, разбира се, че проблемът не е в мъжете! 

- А къде е тогава? Момичетата не спират да се оплакват от съвременните младежи. 

- В това е проблемът. Съвременните жени имат прекалено много очаквания към мъжете. Едно време жените бяха мъдри. Искаш ли да ти разкрия нашата мъдрост? Тя е спасила стотици семейства от развод. 

Тайната на дългия и щастлив брак се крие в...

Едно време се отнасяхме към мъжете с по-голямо разбиране. Ние също работехме, гледахме си и домакинската работа, занимавахме се с децата и ни оставаха сили да се грижим и за себе си.

Беше ни трудно, няма спор. Но споделяхме всички трудности със съпрузите си, помагахме си взаимно.

Днес много млади жени искат от мъжете си прекалено много, прехвърлят им отговорността и са по-инфантилни. Ние разбрахме, че семейството е, когато всички се притесняват заедно.

В много отношения семейството е необходимо, за да улесниш живота си, защото до себе си ще имаш човек, с когото да поделиш трудностите.

В края на живота си старица разказа на съпруга си тайната на 50-годишния им щастлив брак

Сигурно повече сме жалели съпрузите си, затова и те ни напускаха по-рядко. Мъжете ни не бяха толкова стресирани и напрегнати.

Думите на баба ме накараха да се замисля. Може би наистина големите изисквания на съвременните жени са основната причина за повечето разводи?

Предстои ви да сключите брак? Дори не подозирате какво огромно влияние оказва датата на сватбата върху съвместното ви бъдеще

Разбира се, ситуациите в семействата са много различни. Но много от нещата зависят от жената, от нейното поведение и действия.  

Щастливият брак е наподобява подвиг. За да се радвате на щастлив съюз дълго време, трябва да знаете много, да умеете и да разбирате. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай

Золушко

Золушко 09.08.2023 17:16

Това вой е писано от мъж, щото изглежда мъжете са свети води ненапити, а жените са виновни за всички проблеми на света