Мъж, чийто брак бе пред разпад, спаси всичко само с един въпрос

Мъж, чийто брак бе пред разпад, спаси всичко само с един въпрос

Когато двама души решат да се оженят, са толкова очаровани един от друг, че не искат да забележат недостатъците си

Да се влюбиш е много просто. Далеч по-трудно обаче е да успееш да изградиш силна и стабилна връзка!

Когато двама души решат да свържат живота си в брачен съюз, те са толкова очаровани един от друг, че не искат да забележат недостатъците си.

След известно време, когато битовизмите избутат любовта на заден план, те сякаш проглеждат. И започват да си задават едни и същи въпроси: защо партньорът ми се е променил толкова много? Кога стана толкова безразличен, егоистичен и пристрастен?

7 ситуации във връзката, в които е по-добре да излъжете

И тогава идва повратният момент: забравят защо са се влюбили в този човек и започват да виждат само лошото, затваряйки упорито очите си за положителните качества  на другия.

И точно в този момент, когато им се струва, че са избрали грешния човек и са пропилели най-хубавите години от живота си с него, най-важното е да не се отказват от всичко, а да се опитат да разберат какво се случва.

Винаги има възможност да запазите брака си, стига любовта да е още жива. Доказателство за това е и тази вдъхновяващата история за женен мъж, който е бил готов да сложи край на брака си.

За щастие, той е държал прекалено много на половинката си и е успял да намери решения дори и на най-сложните проблеми.

Установиха защо жените спират да правят секс след определена възраст

"Наскоро дъщеря ми каза: "Като дете се страхувах, че заради непрекъснатите разногласия, които имахте с мама, ще се разведете. Много се радвам, че се разбирате и все още сте заедно!" 

Поглеждам назад и все още не мога да разбера как успяхме да се оженим: характерите ни бяха несъвместими!

Годините си минаваха една след друга и не оказваха най-положителното влияние на отношенията ни. Дори парите не ни носеха нужното удовлетворение.  

Когато тръгнах на турне, за да представям новата си книга, се чувствах неимоверно щастлив. Най-накрая имах възможност да си поема въздух. 

Марти си хвана любовница, но жена му разбра и го наказа с най-изящното отмъщение

Преди това с жена ми многократно сме обсъждали да се разведем. Разговаряхме и по телефона, но всеки разговор завършваше по един и същи начин и оставяше неприятен привкус. 

В отчаянието си се обърнах към Бог. Не зная дали това беше някаква молитва, по-скоро не. Стоях в банята и крещях. Бях уверен, че бракът е огромна грешка и вече не мога да живея така.

Не разбрах защо не мога да се разбирам със съпругата си. В крайна сметка някога й бях направих предложение и смятах да споделя остатъка от дните си с нея. Тя е добър човек и аз също не съм толкова лош. Защо нещата не се получаваха? Защо жена ми не искаше да се промени?  

7 начина да възродите страстта във връзката си

Свлякох се изтощен на пода. И тогава ме осени... Мога да променя само себе си и точно това ще направя. Тогава започнах да моля Бог за сила, за да се променя заради моята любима. Защото аз наистина я обичам.

В нощта, когато се върнах у дома, жена ми дори не ме погледна. А аз вече знаех какво трябва да направя. 

Сутринта я попитах: Как да направя деня ти по-добър? Тя ми отвърна гневно, че няма начин. Зададох въпроса още два пъти, след което съпругата ми отговори цинично: "Искаш да направиш нещо? Измий кухнята!".

Със сигурност тя искаше да ме дразни, но аз просто мълчаливо направих каквото поиска. 

11 неща, които всички мъже искат от жените, но не смеят да ги изрекат на глас

На следващия ден я попитах същото, а отговорът беше: "Изчисти гаража!".

Жена ми знаеше, че този ден имам много работа и се опита да ме подразни. Вместо да негодувам и да се карам, аз просто се съгласих с нея и изпълних молбата й. 

Всичко това продължи две седмици. Накрая съпругата ми не издържа и ме попита защо го правя. Отговорих й, че я обичам и че ще направя за нея всичко, което е по силите ми.

На следващия де се случи чудо. Когато отново й зададох обичайния въпрос, тя ме помоли да прекараме целия ден заедно. 

9 малки женски хитринки, които ще го накарат да се привърже към вас за цял живот

Започнахме да се караме по-малко и да се грижим повече един за друг, жена ми започна да проявява интерес какво може да направи за мен. 

Ледът между нас се стопи, започнахме да си говорим, решихме всички проблеми и мислихме само за това как да направим деня на другия по-добър.

Женени сме вече 30 години. Като писател мога да кажа с увереност: за да живеете дълго и щастливо, трябва да положите много усилия.

Любовта не е просто привличане, а искрена грижа за партньора, уважение, отдаденост и огромна работа и от двете страни!"/jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

Коментирай