logo

Мъжете най-сетне признаха за какво биха искали да помолят половинките си

Мъжете най-сетне признаха за какво биха искали да помолят половинките си

Емоционалният интелект на жените е много по-добре развит от този на мъжете. Представителите на силния пол доста често изпитват сериозни затруднения, когато трябва да разпознаят женските емоции, а в случай, че успеят да го направят, не могат да се справят с тях. 

Много мъже не могат да говорят откровено за това, което биха искали да променят в една връзка, защото не искат да обидят любимата си или пък се страхуват, че няма да бъдат разбрани. 

Днес ще ви разкрием нещата, за които представителите на силния пол биха искали да помолят партньорките си. Твърде вероятно е желанията им да се окажат лесно изпълними. Това ще ги накара да се почувстват по-добре, а във връзката им ще започне да цари щастие и хармония.

Забравете за неясните намеци

Мъжете не са телепати, за да четат мислите на някой друг човек. За съжаление жените често си мислят, че партньорът им е длъжен да се досеща за всичко само с един поглед или интонация. 

Разкриха кои са основните причини, поради които хората изневеряват и… (СНИМКИ)

Експеримент е показал, че мъжете много трудно разпознават емоциите само с един женски поглед. Затова психолозите съветват да сте ясна и изчерпателна, а не да очаквате той сам да се досети защо му се сърдите.  

По-малко критики

Никой не обича да го критикуват, а мъжете най-много. На тях им е много трудно да слушат и чувстват, че не са идеални в очите на любимата си жена. Дори в разговорите, че връзката ви се нуждае от промяна, мъжете чуват критика. 

Учените го доказаха: Жената трябва да е по-ниска от мъжа си! Причините ще ви смаят (СНИМКИ)

Психолозите съветват да започнете подобен разговор отдалеко. Първо похвалете партньора си и посочете силните му страни, а след това се заемете с недостатъците. 

Дайте му малко тишина

Има схващане, че жените говорят три пъти повече от мъжете. Американски учени твърдят, че мъжете разговарят повече от жените, но само в определени ситуации. Изследвания са показали, че представителите на силния пол са били по-разговорливи, когато е ставало дума за вземане на някакво решение. Жените пък с голяма лекота говорят за себе си и за децата си. 

Кльощавите вече не са на мода! Мъжете си губят акъла по жени с фигура тип...

Прибирайки се вкъщи след дълъг работен ден, на мъжа му е много трудно да поддържа постоянен контакт с половинката си и да води разговори за семейни дела. 

Престанете да го възпитавате и подобрявате 

Някои мъже смятат, че жените виждат у тях проекти, които искат да променят. "Искате да се променим, а когато го направим, спирате да ни уважавате", казват представителите на силния пол. 

За нищо на света не гледайте тези цветя в дома си! Те носят негативна енергия и са в състояние да прогонят всеки мъж (СНИМКИ)

На тях не им харесва, когато жената до тях им оказва натиск. Психолозите казват, че за много представители на силния пол мъжествеността означава много. Обществото изисква от тях да бъдат такива и когато мъжкото им достойнство се намира под заплаха, те започват да изпитват тревога. 

Понякога отстъпвайте в споровете 

Силният пол не обича да спори с нежния. За тях женските аргументи са нелогични и прекалено емоционални. Освен това жените по-често постигат победа в семейните спорове.

Според психолозите, на мъжете не им достига емоционална подготовка и спомени за отминали събития. Те основно говорят за това, което се случва тук и сега, а жените виждат една по-пълна картина и лесно свързват миналите събития с това, което се случва в настоящето, а някои дори са способни да погледнат в бъдещето.

Грижите се за себе си 

Мъжете обичат да виждат до себе си жена, която е щастлива. На тях не им харесва да виждат как любимите им същества са уморени и невинаги знаят кое е най-добро за тях. Именно поради тази причина те биха искали дамите сами да се грижат за себе си. 

9 типа жени, които никой не иска за съпруги. Проверете сред тях ли сте!

Според изследванията, на жените им остава много по-малко време, което могат да отделят само за себе си. Много момичета се чувстват зле от факта, че все още не могат да започнат книгата, която от седмица лежи на нощното им шкафче, че не са си направили маникюр или са пропуснали кафето с приятелки. 

Не го откъсвайте от работата му с позвънявания по телефона  

Отдавна е известно, че жените по-лесно превключват от една задача на друга. Последните проучвания показват, че мъжкият мозък изхабява повече енергия, когато трябва да насочи вниманието си към друго нещо. 

Когато ги разсейват с телефонни разговори, те губят прекалено много сили. Би било много по-лесно, ако любимите им разбираха това и им звъняха само при спешни случаи. /jenata.blitz.bg

 

Коментирай

васко

васко 26.12.2018 10:14

Поканете приятелка да сподели ложето ви.

анонимна

анонимна 28.12.2018 10:27

стига простотии, робството за жените свърши отдавна, не ни трябват готованковци, мамини синчета и всякаква подобна паплач......

анонимна

анонимна 28.12.2018 10:35

Последният коментар е груб, но е права анонимна - изпълнението на тези препоръки означава редуване на подчинение - мазнене, мазнене - подчинение, аз не ги чета тези подобни, защото само ми вгорчават живота и ме натикват в последната дупка на съществованието ми.

highwayman

highwayman 07.04.2020 11:32

ПФУУУУУ