logo

Тази проста фраза на прабаба спасява от развод всички двойки в моята фамилия

Тази проста фраза на прабаба спасява от развод всички двойки в моята фамилия

След като я прочетох, погледнах на връзката си по различен начин и в моменти на кавга винаги си спомням за нея

Много често в живота на семейните двойки възникнат проблеми, кавги и недоразумения. Точно в такива моменти често ни се струва, че животът е несправедлив, близките ни не ни разбират и всичко около нас се руши.

Нашето семейство също не прави изключение и неведнъж нещата са стигали до развод. Положението обаче винаги спасява една простичка фраза, която прабаба ми често е използвала. Тя наистина е действала и продължава да действа на нашето семейство. 

Дори аз, след като я прочетох, погледнах на връзката си по различен начин. И днес, в моменти на кавга, винаги си спомням за нея. 

Жена се разведе след 20 години брак заради обаждане от непозната

Нашата фамилия е много задружна. Поддържаме връзка дори с далечните си роднини и винаги си помагаме. Всеки, който ни познава, казва, че сме идеалното семейство.  

Семейството ни предизвиква много завист, но ние се стараем да не обръщаме внимание на негативното. И не крием тайната, на която дължим перфектните си отношения.  

Както казах, много често цялото семейство се събира около една маса. Един ден се случи всички да се съберем в дома на леля. 

Учени разкриха колко пъти трябва да се омъжи една жена, за да е истински щастлива

Леля много обича гостите. Особено полезно е да сме у тях, когато между нея и съпруга й възникне конфликт. Едно такова посещение дори спаси брака ми от развод. И не само моя! Повечето ми роднини специално отиват при нея, когато имат подобни проблеми. 

Работата е там, че преди много години тя е взела от прабаба дървена табелка, която е висяла до входната врата на дома й. Всеки път, когато й гостуваме, виждаме тази дъсчица. Фразата, изписана върху нея, принадлежи на моята прабаба и именно тя е била основният й житейски принцип.

Тя не разбираше защо мъжът й иска развод, докато не погледна в тетрадката на сина си

Прабаба живя в щастлив брак със съпруга си 55 години, роди пет деца и успя да ги възпита като достойни хора. Дълги години семейството й бе пример за подражание.

Какво пише на дъсчицата ли? Фразата е изключително проста, но в същото време и много силна."Ценете това, което имате. Много по-лесно е да разрушиш, отколкото да построиш", е написала мъдрата жена преди много, много години. 

И наистина, доста често се случва така, че не ценим това, което имаме. Смятаме, че другите живеят по-добре и сами унищожаваме щастието си. След това започваме да съжаляваме, но не винаги връщането към миналото е лесна работа. 

Мъж упрекна жена си, че вече не е красива, но достойния й отговор го накара да...

Затова, в моменти на кавга и неразбиране, е необходимо да помним тези думи. Семейството е най-важното в живота! Нашите роднини, родители, съпрузи и деца са смисъла на живота, най-важното ни богатство и постижение! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

ВАЖАЛО Е ЗА НЯКОГА . . . .

ВАЖАЛО Е ЗА НЯКОГА . . . . 27.03.2020 18:16

Днешните жени не са тогавашните жени ! За справка - идете по съдилищата или при адвокатите и поприказвайте малко по темата . . . За да разберете от какви съвети се ръководят днешните жени . . . особено когато станат майки !

Ани

Ани 01.04.2020 0:50

А на моята дъска, пише : НА СИЛА ХУБОСТ НЕ СТАВА ""