Питали ли сте се как да направите закуската не толкова скучна? Е, в следващите редове от jenata.blitz.bg ще ви разкрием точно това.
Това е тайната за най-вкусната баница, всички ще полудеят по нея! (СНИМКИ)
Според диетолозите, за да поддържаме баланса на протеините в организма си, трябва да си хапваме поне по едно яйце за закуска дневно.
Ако обаче не сте фенове на класиката, защо не си направите омлет по доста по-оригинален начин и не забравите за класическите такива?
Омлет 1
Предимствата на този омлет са, че можете да изберете пълнежа по ваш вкус, например зеленчуков или сирене.
От какво се нуждаем:
- Мляко - 2 супени лъжици
- Кашкавал - 50 гр.
- Яйца - 3 бр.
- Шунка - 50 гр.
- Масло
- Сол - 1 щипка
- Пипер - 1 щипка
Как се готви:
Загрейте фурната до 200 градуса, след което намажете формичка за кекс. Сложете зеленчуците (ако искате да включите такива) и шунката в тиган и леко ги запържете за около 2 минутки.
Изсипете ги във формичката.
След това смесете настърганият кашкавал, млякото, солта, черния пипер и яйцата. Изсипете яйчената смес върху зеленчуците и шунка. Печете за 20 минути.
Уникална вкусотия: Печени картофки с медена марината
Френски омлет
Вариант, ако сте уморени от класическия омлет.
От какво се нуждаем:
- Яйца - 2 бр.
- Масло
- Домати - 2 бр.
- Спанак - 1 шепа.
- Кашкавал - 100 гр.
- Лук - 0,5 бр.
Може да добавите и босилек
Как се готви:
Нарежете лука и доматите на малки кубчета. Слагаме спанакът, доматите и лукът в загрят тиган. Гответе две минути, докато лукът омекне. После изсипете всичко в чиния.
Разбийте сол, черен пипер и яйца, изсипете всичко заедно в тиган. Когато омлетът придобие твърда форма, го обръщаме и редим зеленчуците отгоре. Готвене няколко минути.
Тези пълнени камбички с ориз и маслинки направо се топят в устата!
Омлет с горски плодове
Защо да не зарадвате себе си с десертна закуска?
От какво се нуждаем:
- Яйца - 1 бр.
- Канела - 1 щипка.
- извара - 150 гр.
- Плодове - 170 гр.
- Мляко - 1 супена лъжица
- Масло
Как се готви:
Разбийте млякото с канелата. Изсипете яйчената смес в тигана.
Готвим две минути, докато омлетът придобие форма. Махаме го от огъня и го слагаме в чиния. Разпределяме отгоре изварата и горските плодчета и завиваме, като палачинка. /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!