3 рецепти за бърза и вкусна закуска

3 рецепти за бърза и вкусна закуска

Според диетолозите, за да поддържаме баланса на протеините в организма си, трябва да си хапваме поне по едно яйце дневно.

Питали ли сте се как да направите закуската не толкова скучна? Е, в следващите редове от jenata.blitz.bg ще ви разкрием точно това.

Това е тайната за най-вкусната баница, всички ще полудеят по нея! (СНИМКИ)

Според диетолозите, за да поддържаме баланса на протеините в организма си, трябва да си хапваме поне по едно яйце за закуска дневно.

Мъжът ми си изгуби акъла по тази "Блондинка" и с право! Толкова е апетитна, че дори и аз не мога да й устоя!

Ако обаче не сте фенове на класиката, защо не си направите омлет по доста по-оригинален начин и не забравите за класическите такива?

Омлет 1

Предимствата на този омлет са, че можете да изберете пълнежа по ваш вкус, например зеленчуков или сирене.

От какво се нуждаем:

- Мляко - 2 супени лъжици
- Кашкавал - 50 гр.
- Яйца - 3 бр.
- Шунка - 50 гр.
- Масло 
- Сол - 1 щипка
- Пипер - 1 щипка

Как се готви:

Загрейте фурната до 200 градуса, след което намажете формичка за кекс. Сложете зеленчуците (ако искате да включите такива) и шунката в тиган и леко ги запържете за около 2 минутки. 

Изсипете ги във формичката.

След това смесете настърганият кашкавал, млякото, солта, черния пипер и яйцата. Изсипете яйчената смес върху зеленчуците и шунка. Печете за 20 минути.

Уникална вкусотия: Печени картофки с медена марината

Френски омлет

Вариант, ако сте уморени от класическия омлет. 

От какво се нуждаем:

- Яйца - 2 бр.
- Масло 
- Домати - 2 бр.
- Спанак - 1 шепа.
- Кашкавал - 100 гр.
- Лук - 0,5 бр.

Може да добавите и босилек

Как се готви:

Нарежете лука и доматите на малки кубчета. Слагаме спанакът, доматите и лукът в загрят тиган. Гответе две минути, докато лукът омекне. После изсипете всичко в чиния.

Разбийте сол, черен пипер и яйца, изсипете всичко заедно в тиган. Когато омлетът придобие твърда форма, го обръщаме и редим зеленчуците отгоре. Готвене няколко минути.

Тези пълнени камбички с ориз и маслинки направо се топят в устата!

Омлет с горски плодове

Защо да не зарадвате себе си с десертна закуска?

От какво се нуждаем:

- Яйца - 1 бр.
- Канела - 1 щипка.
- извара - 150 гр.
- Плодове - 170 гр.
- Мляко - 1 супена лъжица
- Масло 

Как се готви:

Разбийте млякото с канелата. Изсипете яйчената смес в тигана.

Готвим две минути, докато омлетът придобие форма. Махаме го от огъня и го слагаме в чиния. Разпределяме отгоре изварата и горските плодчета и завиваме, като палачинка. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай