Без значение какви „изненади” очакват членовете на кралското семейство от Меган Маркъл, то едно е неоспоримо, а именно кулинарните й умения. Ето защо, ако все още не сте решили какво ще готвите, то ще ви разкрием коя е любимата рецепта на херцогинята на Съсекс.
Става въпрос за пилешко в специален сос.
От jenata.blitz.bg ви припомня, че преди американската актриса да започне връзката си с принц Хари, поддържаше личен блог, в който споделяше своите кулинарни умения.
През почивните дни тя обичаше да приготвя пиле, което да прави във фурната. По думите й, който го е вкусил, веднага е останал пленен.
Пиршество за душата: Пълнен патладжан със сиренце по автентична гръцка рецепта
Филипинско пиле от Меган Маркъл
Продукти:
1 пилешко филе около килограм
2 с.л. олио
1 лук
2 скилидки чесън, минат през преса
1/3 ч.л. ябълков оцет
2/3 ч.л. соев сос
1 с.л. черен пипер
Дафинов лист
Лимон по желание
Уникална вкусотия с патладжанче, в която ще се влюбите от първата хапка
Приготвяне:
Първо загрейте олиото в по-дълбок тиган. След това нарежете пилешкото филе и го запържете до златисто кадяво.
Изкарайте пилето от тигава и в същата мазнина сложете лука и чесъна. Към тях добавете всички останали подправки и накрая отново пилешкото.
Намалете градусите на котлона и сложете капак на тигана. Оставете всичко да къкри около 40 минути или докато пилешкото омекне.
Чудно вкусна патладжанена закуска (СНИМКИ)
Друга известна рецепта на Меган Маркъл е тази за нейния бананов хляб, в който херцогинята на Съсекс има и личен принос, добавяйки две специални съставки, които придават уникален аромат и вкус: шоколадов чипс и джинджифил./jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!