Когато месото вкъщи свърши, правя тази запеканка, изяжда се за минути!

Приготвя се бързо и много лесно, а продуктите, от които се нуждаете, не са много скъпи

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/kogato-mesoto-vkshhi-svrsi-pravya-tazi-zapekanka-izyazda-se-za-minuti Jenata.blitz.bg
Когато месото вкъщи свърши, правя тази запеканка, изяжда се за минути!

Когато месото вкъщи свърши, винаги приготвям тази зеленчукова запеканка. Засищаща и ароматна - с нея никой не остава гладен за вечер. И като гарнитура за обяд е много подходяща.

Приготвя се бързо и много лесно, а продуктите, от които се нуждаете, не са много скъпи. Малко зеленчуци и няколко прости съставки като добавка, които няма да натежат на семейния ви бюджет.

Виж, крайният резултат - толкова вкусен, че свършва за минути! 

Нужни продукти: 

половин зеле
3 картофа
2 моркова

Пилешки рулца със сосче - пръстите да си оближеш!

2 яйца
100 гр. галета
сол, черен пипер, индийско орехче и любими подправки

50 гр. растително масло 

Начин на приготвяне: 

Обелете картофите и морковите и ги настържете на едро ренде. Разделете зелето на две части. Едната част нарежете на ситно, а другата - с блендера, докато не се получи пюре.

Съседките все ме питат за тази вкусотия от тиквички

Изсипете всички зеленчуците в подходящ съд и разбъркайте добре.

В отделен съд разбъркайте яйцата с вилица или бъркалка и залейте равномерно зеленчуковата смес. Отгоре поръсете с галета. След това добавете солта, индийското орехче, черния пипер и любимите си подправки. Няма да сбъркате, ако добавите сух босилек с домати или италиански билки.

Разбъркайте отново всичко много добре и добавете растително масло.

Покрийте тавата с пергамент. Намажете я с останалото масло с помощта на четка и изсипете яйчено-зеленчуковата смес. Разпределете я равномерно. 

Няма наяждане с тези вкусни картофени изкушения ВИДЕО

Печете 30 минути на около 200 градуса. През последните 5 минути хвърляйте по един поглед на коричката на ястието, защото понякога, особено ако фурната е малко по-стара, може да загори. 

Може да сервирате с малко домашен сос. Да ви е сладко! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Горещи

Коментирай
2 Коментара
Ааааа
преди 3 години

Пълна тъпотия, веганска измишльотина. Като няма месо, има колбас, кашкавал, яйца... Стига простотии.....

Откажи
Аврора
преди 3 години

Зеле и яйца не се съчетават! Получава се огнена смес, много неприятни колики и болки в стомаха. С тая мания да се смесват всякакви неща, смлени с блендера, Тик-ток е пълен с направо вредни бъркочи! Надявам се, че няма нормален човек, който да ги прилага.

Откажи