Украинската кухня е известна с разнообразието си от ястия, особено месни. А месните рулца с пълнеж, които всяка домакиня е правила поне веднъж в живота си, са национално ястие.
Приготвянето им не отнема много време, а гостите ги харесват толкова много, че в повечето случаи се налага да им слагат втора порция.
Днес от jenata.blitz.bg предлагаме на вашето внимание една рецепта, с която да си приготвите най-вкусните месни рулца, в които любимите ви хора ще се влюбят от първата хапка. Нежно месце с плънка и невероятно ароматен сос... Пръстите да си оближеш!
Списък с продукти:
4 пилешки филета
2 яйца
50 гр. сушени манатарки
Това е тайната на идеалните печени картофки, топят се в устата
1 глава лук
1 суп. л. брашно
1 скилидка чесън
1 суп. л. течна или заквасена сметана
сол, черен пипер на вкус
пресни подправки
Начин на приготвяне:
Филето се нарязва на тънко и се начуква добре. За да улесните още повече работата си, първо може да сложите месото във фризера и леко да го замразите.
След това овкусете пилешките пържолки със сол, черен пипер и оставете да престоят 1-2 часа.
С тази проста яхнийка ще впечатлите и най-капризните гладници
Сушените гъби залейте с малко вода, сложете на котлона и оставете да поврят 3-5 минути. Извадете гъбите от водата, но не изливайте бульона. Той ще ви е нужен за приготвянето на соса.
Разбийте яйцата, добавете малко сол и накълцани на ситно пресни подправки и малко от гъбите. Запържете омлета в растително масло от двете страни. След като поизстине, го нарежете на ивици и внимателно го поставете върху всяко парче от пилешкото месо.
Завийте месото с омлета на руло. За да запазите рулцата в перфектна форма, просто увийте всяко във фолио (за предпочитане два пъти), като бонбон. Печете в предварително загрята до 180 градуса фурна за 30 минути.
След като рулцата се изпекат, отстранете фолиото, но не изливайте соса, който се е събрал по време на печене. Той също ще ви потрябва за соса, с който накрая ще залеете пълненото си пилешко изкушение.
Такива вкусни пълнени гъбки през живота си не бях яла
За него ще трябва да нарежете лука и останалите гъби на малки кубчета. Запържете лука в растително олио до прозрачност, добавете гъбите и задушете за няколко минути. Добавете брашно и разбъркайте добре.
Добавете бульона от гъбите и соса от месото. Когато сместа започне да се сгъстява, добавете ситно нарязания чесън, сол и черен пипер на вкус. След 5 минути изсипете сметаната и оставете на котлона още 5 минути. Сосът е готов!
Залейте пилешките рулца и събирайте всички около масата! Добър апетит! /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!