Кулинарна благинка: Всички ще се влюбят в миш маша ви, ако го направите по този начин (СНИМКИ)

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/kulinarna-blaginka-vsichki-shche-se-vlyubyat-v-mish-masha-vi-ako-go-napravite-po-tozi-nachin-snimki Jenata.blitz.bg
Кулинарна благинка: Всички ще се влюбят в миш маша ви, ако го направите по този начин (СНИМКИ)

Обичам миш маш, а също и печени зеленчуци. За това реших да комбинирам и се получи това зеленчуково ястие. Честно казано цялото ми семейство вече полудя по него и присъства честичко на масата ни, пише кулинарката Инна Георгиева от hera.bg.

Няма такава вкусотия: Картофени палачинки с месце и гъбки

Става бързо, лека храна е и е подходящо за летните дни. В този, който правя на тиган добавям магданоз, но тук избрах риган. Не се колебайте, гарантирам ви, че това ще се превърне в любимо ваше ястие.

Приятелка ми сподели тайната за тази "бъркана пица" и всички вкъщи полудяха по нея! (СНИМКИ)

Дами, както и много други ястия миш-маш е това, което сме научили от някой да правим. Така както всеки прави по различен начин кавърма, дробчета по селски, пилешка супа и сродни. Основните съставки на миш-маш са пипер, домати, яйце и сирене, бъркани на котлон.. Всичко друго е въпрос на вкус. Тук рецептата е просто заигравка с името, идея за импровизация.

Продукти:

350 гр домат - 2 бр
150 гр печен червен пипер
1 зелен пипер 
50 гр сирене 
2 яйца
черен пипер, сол
зехтин, риган

Приготвяне:

В тавичка сложих малко зехтин, наредих нарязаните на шайби домати, нарязан червен и зелен пипер, поръсих с черен млян пипер и сол, запекох във фурната (200 градуса) за около 20 минути.

Кулинарна благинка за зимата: Това кисело зеленце по добруджански с наденички е любимо на всички вкъщи! (СНИМКИ)

След това добавих 2 яйца на очи, сирене - нарязано на плочки, поръсих с риган и след около още 10 минути печене бе готово.

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Горещи

Коментирай
3 Коментара
Бръмчалка
преди 5 години

Некадърен превод от човек, който сигурно не знае да готви.

Откажи
гери
преди 5 години

Какво е това ПИПЕР? Пипера на български е черен или червен !!!! Стига с тия селски думи !!!

Откажи
До Гражданите
преди 5 години

ИНСТИТУТ ЗА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК - РЕЧНИК НА БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК ПИПЀР м. 1. Са­мо ед. Гра­дин­с­ко зе­лен­чу­ко­во рас­те­ние, чий­то плод е зе­ле­на, чер­ве­на или бя­ла чуш­ка. Capsicum annuum.

Откажи