Обичам миш маш, а също и печени зеленчуци. За това реших да комбинирам и се получи това зеленчуково ястие. Честно казано цялото ми семейство вече полудя по него и присъства честичко на масата ни, пише кулинарката Инна Георгиева от hera.bg.
Няма такава вкусотия: Картофени палачинки с месце и гъбки
Става бързо, лека храна е и е подходящо за летните дни. В този, който правя на тиган добавям магданоз, но тук избрах риган. Не се колебайте, гарантирам ви, че това ще се превърне в любимо ваше ястие.
Приятелка ми сподели тайната за тази "бъркана пица" и всички вкъщи полудяха по нея! (СНИМКИ)
Дами, както и много други ястия миш-маш е това, което сме научили от някой да правим. Така както всеки прави по различен начин кавърма, дробчета по селски, пилешка супа и сродни. Основните съставки на миш-маш са пипер, домати, яйце и сирене, бъркани на котлон.. Всичко друго е въпрос на вкус. Тук рецептата е просто заигравка с името, идея за импровизация.
Продукти:
350 гр домат - 2 бр
150 гр печен червен пипер
1 зелен пипер
50 гр сирене
2 яйца
черен пипер, сол
зехтин, риган
Приготвяне:
В тавичка сложих малко зехтин, наредих нарязаните на шайби домати, нарязан червен и зелен пипер, поръсих с черен млян пипер и сол, запекох във фурната (200 градуса) за около 20 минути.
След това добавих 2 яйца на очи, сирене - нарязано на плочки, поръсих с риган и след около още 10 минути печене бе готово.
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!