Искрено се надявам за тази рецепта да сте успели да си купите вкусни картофи. В последно време срещам само сортове, уви подходящи само за хранене на прасета, пише кулинарката Гени Попова от сайта hera.bg.
Нежна торта с банани и шоколад! Става за минутки, а вкусът й...
Приготвените по този начин картофи стават сравнително бързо, нямат нужда от бъркане и въртене около котлона. Подходящи са за гарнитура към някоя пържолка, може да ги сервираме като основно безместно ястие или като топло предястие.
Кулинарна благинка за зимата: Всички ще се влюбят в свинското ви със зеле, ако го направите така
Продукти:
1 кг. картофи
50 г. масло или 4 с. л. мазнина
100 гр. кашкавал
млян черен пипер- 1/2 к. л.
червен пипер - 1/2 к. л.
риган - 1 ч. л.
чубрица - 1 ч. л.
сол
Начин на приготвяне:
Картофите измиваме и обелваме. Разрязваме всеки картоф на равни половинки и в купа ги объркваме добре с подправките и солта.
Нареждаме ги с плоската част към тавата, т.е с дупето нагоре.
Ще си оближете пръстите с тези вкусни зелеви сармички по стара циганска рецепта
Слагаме по парченце масло върху всяка половинка картоф.
Добавяме съвсем малко водичка - 2-3 с.л и печем във фурната до зачервяване (приблизително 40-45 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса).
Когато са готови - настъргваме на едро ренде кашкавал върху тях и запичаме докато се разтопи.
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!