Дюнерът е на първо място по опасност сред популярните продукти, които се консумират през лятото.
Каква точно е опасността, каза лекарят по инфекциозни заболявания, началник на хепатологичното отделение на CDC MONIKI им. М.Ф. Владимирски Ивет Горшкова.
Доктор: Дори две бутилки бира на ден водят до цироза на черния дроб
"Дюнерът е много опасен продукт. Няма значение кога го ядете - през зимата или през лятото, но в горещините рискът се увеличава", каза Горшкова.
Тежкото отравяне с дюнер може да бъде причинено от неправилно съхранение на храната, неизмити ръце на готвача и приготвяне на предварително развален продукт. Всичко това се влошава допълнително от жегата.
Невероятно: Какво ще стори на тялото ни чаша какао на ден
През лятото трябва да се внимава особено при съхранението на всякакви протеинови продукти като месо и яйца. Същото според Горшкова важи и за ястията, приготвени от тях./jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!