logo

Не е за вярване защо масово започнаха да замразяват яйцата СНИМКИ

Не е за вярване защо масово започнаха да замразяват яйцата СНИМКИ

Оказа се, че с този невероятен трик може да се постигнат куп чудеса в кухнята

От jenata.blitz.bg многократно сме ви показвали всевъзможни кухненски трикове, свързани с яйцата.

Наскоро ви показахме със снимки защо трябва да пробиете малка дупчица в черупката на яйцето преди да го сварите. Също така от jenata.blitz.bg споделихме с вас невероятен трик за варене на яйца.

Освен това от jenata.blitz.bg демонстрирахме с уникално видео как цял живот сме допускали сериозна грешка, свързана с беленето им.

Но сега от jenata.blitz.bg попаднахме на една на пръв поглед доста странна тенденция. Оказа се, че напоследък масово (без значение жени или мъже) хората започват да замразяват яйцата във формички за лед.

„След покупката винаги вземам дузина яйца, чуквам ги и просто ги изсипвам във формичките за лед. Защо правя това?“, така читателка на jenata.blitz.bg започна свой разказ, който изпрати на фейсбук страницата на jenata.blitz.bg, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки.

Първо – много е удобно: винаги имам яйца във фризера и те могат да се използват за приготвяне на всякакви ястия. 

Второ – така яйцата остават винаги пресни. 

Когато готвя нещо, често се случва в хладилника да няма достатъчно яйца или изобщо никакви. Вместо да тичам до магазина, просто ги вадя от фризера“, споделя още читателката на jenata.blitz.bg.

Жената сподели, че в повечето случай разделя белтъка от жълтъка и така ги замразява, тъй като за различните кулинарни дейности понякога използва само белтъка или само жълтъка, но ако й трябва цяло яйце просто ги „обърква“ отново заедно.

По думите й основното предимство на замразените яйца е дългият им срок на годност. Те не губят хранителните си свойства след размразяването. Яйцата във фризера могат да се съхраняват в продължение на 3-4 месеца. 

Категоричен плюс: замразените яйца се разбиват много по-лесно от пресните, а и се готвят много по-бързо. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Защо

Защо 06.02.2020 10:14

Хора не Й вярвайте!!! Замръзеният жълтък, след размразяване стои трошлив като трици е, Нито се разбива , нито се хомогенизира с белтъците .А това ще бъде пагубно за вашият Кекс или сладкиш. Пробвано е!!! Така, че 28 дни е годността на яце в хладилник , ползвайте си яйца от хладилника.