Понякога това да направиш вкусна закуска може да се превърне в истинско предизвикателство. Никоя майка и домакиня не иска вместо да изпие едно освежаващо кафе сутрин и да си почине, да виси с часове в кухнята, за да готви.
Зелеви сармички на фурна - уникална вкусотия
На повечето дечица и съпрузи традиционните закуски вече са им писнали и са жадни за нещо ново и интересно.
Именно такова е нашето предложение. Ще се наложи да останете едва 10 минути в кухнята, за да го приготвите, но ви гарантираме, че това не е за сметка на качеството и вкуса.
Рецептата е лесна, а ястието изкушение за всичките ви сетива. Моите деца винаги се бият за последното парче и искат допълнително.
Такива необикновени сармички през живота си не сте яли!
От какво се нуждаете?
Арменска питка – 1 бр.
Яйца – 3 бр.
Кашкавал – 120-150 гр.
Колбас
Домат – 1 бр.
Масло
Подправки на вкус
Ще си оближете пръстите с тези вкусни зелеви сармички по стара циганска рецепта
Как да приготвим вкусната закуска?
Първо счупете яйцата и сложете в купа. Добавете щипка сол и ги разбиите с една вилица.
След това сложете тигана на котлона и го намажете с масълце.
Поставете арменската питка върху тигана и отгоре изсипете яйцата.
Настържете кашкавала и го изсипете върху яйчената смес. Оставете си малко от кашкавала, ще ни трябва накрая.
Върху изсипаната смес сложете нарязаният на колелца колбас, както и доматът.
Накрая завийте краищата на питката навътре, за да се получи затворена торта. Запържете за 5 минутки на слаб огън.
След това обърнете нашата импровизирана палачинкова торта и отгоре поръсете с останалия кашкавал. Дръжте още 5 минутки в тигана.
Разрежете ястието на триъгълници, като пица и поднесете на лакомниците у дома.
Как да направите перфектните постни сармички за Бъдни вечер!
Бон апети! /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!