Няма наяждане с тези свински гърдички на тиган, тайната е в заливката

Приготвени по този начин, те стават изключително вкусни, нежни и крехки - направо се топят в устата

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/nyama-nayazhdane-s-tezi-svinski-grdichki-na-tigan-taynata-e-v-zalivkata Jenata.blitz.bg
Няма наяждане с тези свински гърдички на тиган, тайната е в заливката

Дали ще са печени, сушени или пържени, свинските гърди винаги се получават еднакво вкусни.

Днес от jenata.blitz.bg ви предлагаме да си ги направите на тиган с една специална заливка от тъмна бира. 

Приготвени по този начин, те стават изключително вкусни, нежни и крехки - направо се топят в устата. 

И са идеални както за закуска, така и за скъпи гости. Всеки, който ги опита, ще остане не само сит, но и много доволен. 

Тайната на най-сочното и вкусно свинско месце

Опитайте и вие! Убедени сме, че ще оцените подобаващо тази вкусна и проста рецепта. 

Списък с продукти: 

750 гр. свински гърди
1/2 ч. л. захар  
1/2 сол  

1 ч. л. черен пипер 
1 ч. л. пушен червен пипер 
2 суп. л. соев сос 

500 мл. тъмна бира 

Начин на приготвяне: 

Свинските гърди които ще използваме, трябва да са без кожа. Ако гърдите са чисти, няма нужда да се мият.

Свинското месце направо се топи в устата, всички вкъщи полудяха по това ястие!

Тиганът, в който ще пържим месото, трябва да е голям и дълбок. Ако гърдите не се побират в него, може да ги нарежете на парчета.

След това ги поставете в сухия и предварително загрят тиган и ги запържете от всички страни до златисто кафяво.

Следващата важна стъпка е подготовката на специалната ни заливка. Изсипете тъмната бира в дълбока купа, към нея добавете соевия сос и останалите продукти и разбъркайте добре.

Изпържените гърди в тигана залейте с бирата. Оставете да се задуши на бавен огън под капак за около 40 минути.

Това печено свинско бон филе се топи в устата! Гостих всичките си роднини с него, а сега всички ми искат рецептата!

След като от първоначалния обем на заливката остане 1/3, махнете тигана от огъня и оставете гърдите под капака, докато изстине напълно. Напълно охладените гърди приберете в хладилника.

Сервирайте добре охладено ястие с хляб и пресни подправки. Добър апетит! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Горещи

Коментирай