Дали ще са печени, сушени или пържени, свинските гърди винаги се получават еднакво вкусни.
Днес от jenata.blitz.bg ви предлагаме да си ги направите на тиган с една специална заливка от тъмна бира.
Приготвени по този начин, те стават изключително вкусни, нежни и крехки - направо се топят в устата.
И са идеални както за закуска, така и за скъпи гости. Всеки, който ги опита, ще остане не само сит, но и много доволен.
Тайната на най-сочното и вкусно свинско месце
Опитайте и вие! Убедени сме, че ще оцените подобаващо тази вкусна и проста рецепта.
Списък с продукти:
750 гр. свински гърди
1/2 ч. л. захар
1/2 сол
1 ч. л. черен пипер
1 ч. л. пушен червен пипер
2 суп. л. соев сос
500 мл. тъмна бира
Начин на приготвяне:
Свинските гърди които ще използваме, трябва да са без кожа. Ако гърдите са чисти, няма нужда да се мият.
Свинското месце направо се топи в устата, всички вкъщи полудяха по това ястие!
Тиганът, в който ще пържим месото, трябва да е голям и дълбок. Ако гърдите не се побират в него, може да ги нарежете на парчета.
След това ги поставете в сухия и предварително загрят тиган и ги запържете от всички страни до златисто кафяво.
Следващата важна стъпка е подготовката на специалната ни заливка. Изсипете тъмната бира в дълбока купа, към нея добавете соевия сос и останалите продукти и разбъркайте добре.
Изпържените гърди в тигана залейте с бирата. Оставете да се задуши на бавен огън под капак за около 40 минути.
След като от първоначалния обем на заливката остане 1/3, махнете тигана от огъня и оставете гърдите под капака, докато изстине напълно. Напълно охладените гърди приберете в хладилника.
Сервирайте добре охладено ястие с хляб и пресни подправки. Добър апетит! /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!