logo

Тайната на най-сочното и вкусно свинско месце

Тайната на най-сочното и вкусно свинско месце

Направо се топи в устата, ще искате да си оближете пръстите от кеф

Неоспорим факт е, че пилешкото месо е много полезно. Много хора обаче предпочитат да се насладят на свинското. 

От jenata.blitz.bg вече ви разкрихме как да направите чудно вкусна пилешка супа, която е истински рай за душата, споделихме ви и страхотна рецепта с броколи. 

В следващите редове ще ви издадем тайната на най-сочното и вкусно свинско месце. Ще ви предложим марината, в която да го поставите, а след това директно и лесно го бутате във фурната да се запече.

Когато ми се дояде нещо вкусно, винаги си приготвям тази супа!

Винаги може да изберете и варианта да го метнете на скарата, гарантираме ви, че ще стане даже още по вкусно. Всичко е във вкусната марината, която ще ви предложим.

Барбекю сосът може да накара всеки да напълни устата си със слюнка. Ако маринова свинското именно с него няма как да не останете меко казано доволни. 

Едва ли някога сте опитвали толкова вкусна царевична супа, а приготвянето й е като детска игра

Продукти:

свински ребра - 500-600 гр.
кетчуп - 3 с.л.
ябълков оцет или лимонов сок - 1 с.л.
кафява захар или мед 1,5 ч.л.
червен пипер - 1 ч.л. (може да добавите и щипка лют, ако обичате)
черен пипер - 1 голяма щипка
сол - 0,5 ч.л.
кимион - 1 щипка
горчица - 1 ч.л.
чесън - 1-2 скилидки
олио - 1 с.л.

Толкова вкусна гъбена супичка през живота си не сте яли!

 

Приготвяне

Първо пригответе сосът барбекю. Предложението ни е с най-популярните съставки. В една купа сложете кетчупът, горчицата, кафявата захар и солта.
 

Добавете там всички останали подправки, включително олиото и лимоновия сок (може да го замените и с оцет). Ако искате да е по-пикантно добавете и малко чесън. Той ще направи ребрата много по-апетитни.
 

Разбъркайте всичко.
 

Измийте добре ребрата и ги подсушете. Нарежете 2-4 ребра на малки парчета.
 

Изсипете соса върху свинското и го разпределете равномерно върху местото. Необходимо е то да кисне в тази марината около 40 минути на стайна тем пература или поставете в хладилник, като увиете купата с фолио за 2-3 часа.
 

Сложете кухненска хартия на дъното на тавата, а върху нея може да поставите ребрата. Гответе на 180 - 200 градуса с вентилатор, за да се получи златиста коричка. Печете за 30-40 минути.
 

Сервирайте ги веднага, след като са готови. Може да добавите към ястието пресни зеленчуци и билка. Най-добре е гарнитурата да е нещо леко.

Бон апети!/jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

euromebel

euromebel 09.04.2020 9:22

мебели по поръчка https://euromebel.com/

Шефа на Петроффф

Шефа на Петроффф 12.04.2020 3:29

Отврат рецепта по американски образец.