От години правя тази вкусна салата с пилешки дробчета и още не мога да й се наситя

От години правя тази вкусна салата с пилешки дробчета и още не мога да й се наситя

Има салати, които не можете да спрете да приготвяте. Дори и да ги правите в продължение на няколко години, те няма да омръзнат на никого. 

И аз си имам една такава салата. Състои се само от четири продукта, но пък е толкова вкусна, че все още не мога да й се наситя! 

Днес от  jenata.blitz.bg ще ви разкажем как да си приготвите тази вкусна салатка с пилешки дробчета и морковчета, от която всички вкъщи ще си оближат пръстите! Всичките й съставки са изключително достъпни, а самият процес на приготвяне - много прост и не отнема време.  

Четири неописуемо вкусни пролетни салати

Ето и списъка с продуктите, необходими за приготвянето на това уникално изкушение:

400 грама пилешки дроб
100 грама моркови "по корейски" 
2 глави лук
2–3 кисели краставички
майонеза 

Начин на приготвяне: 

Нарежете лука на дребно и го запържете в олио до златист цвят. Прибавете към него малко сол и захар. 

салат с печенью и морковью по корейски

Сварете пилешкия дроб за около 15-ина минути. След първите 10 минути към него прибавете и малко сол.

Кулинарната майсторка Вили Рай разкри тайните на някои от най-вкусните си гозби!

След това свалете от огъня, охладете и нарежете на дребни парченца.  

салат с печенью куриной

В дълбока купа смесете запържения лук с пилешкия дроб. 

салат с печенью

При морковите има една малка уловка. Преди да ги добавите към салатата, трябва да ги направите "по корейски". Нарежете ги на дълги тънки ивици или пък ги настържете на рендето. Поръсете ги със захар и сол (по 1 суп. лъжица) и оцет (2 суп. лъжици) и разбъркайте добре с ръце.

Вижте как с малко фантазия и най-обикновеният омлет може да се превърне в неустоимо кулинарно изкушение

Оставете морковите 15 минути, за да се овкусят добре. След това добавете червен пипер (може и лют) и отново разбъркайте добре с ръце.  В тигана загрейте растително олио, с което да залеете морковите. Можете да прибавите и чесън.  

Така, вече си имате моркови "по корейски", които можете да прибавите към дроба и лука. 

салат с печенью рецепт

Идва ред на киселите краставички. Нарежете ги на малки кубчета и ги прибавете към останалите продукти. 

Феноменална картофена салата с чипс от бекон

салат с печенью вкусный

Разбъркайте всичко много добре и залейте с майонеза. Можете да прибавите малко подправки и сол. 

салат с печенью жареным луком и морковью

Салатата е готова! Насладете й се подобаващо и не забавяйте да споделите тази чудна рецепта с приятелки! Добър апетит! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки! 

 

Коментирай

Виолета

Виолета 31.01.2019 17:25

За 100г. моркови по една супена лъжица сол и захар и 2 суп. лъж. оцет не е ли много при положение, че режем и кисели краставички, а и заливаме с майонеза?!

Сандо

Сандо 31.01.2019 19:02

Ако ти го нацепя ще се наситиш ли?