В първите дни на есента сергиите на пазара са отрупани с пресни зеленчуци. И ако все още не сте решили какво да приготвите за вечеря, от jenata.blitz.bg имаме едно вкусно предложение за вас - зеленчукова яхния с патладжан.
Ястието е божи дар за всички, които обожават мазничкия вкус на пържения патладжан. Приготвя се бързо и лесно и е идеално за лека вечеря. А с яркия си и наситен вкус и пикантен аромат ще впечатли дори и най-капризните гладници.
Списък с продукти:
2 патладжана
2 домата
3 скилидки чесън
Печен патладжан с доматки и чесън - любимото ястие на цялото семейство
2 глави лук
2 моркова
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете патладжана на тънки филийки. Посолете и разбъркайте добре и оставете за 30-ина минутки, за да отстраните горчивината. След това подсушете с кухненска хартия и изпържете в растително олио до златисто.
Изпържения патладжан прехвърлете в тенджера.
Доматите и лука нарежете на кубчета, а морковите на продълговати парчета. Запържете лука в същия тиган за 2-3 минути, след което го сложете при патладжана.
Откакто научих рецептата на стара италианка, патладжана само така го правя
След това запържете морковите и доматите. Доматите трябва да станат меки.
Разбъркайте добре всички изпържени зеленчуци в тенджерата. Добавете сол и черен пипер. Сложете на котлона и гответе под капак на слаб огън за 20 минути. Така зеленчуците ще станат меки, но няма да се превърнат в каша. Точно преди края добавете нарязан чесън и любимите си пресни подправки.
Ястието е готово! Събирайте всички около масата и ги зарадвайте с вкусна вечеря! Добър апетит! /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!