Чудите се какво да зарадвате любимите си хора за вечеря? От jenata.blitz.bg имаме за вас едно просто, но изключително вкусно предложение - пълнени гъбки с пиле и сирене фета.
Ястието е с много деликатен вкус, приготвя се изключително лесно и е подходящо както за ежедневни, така и за празнични трапези. Единственият му недостатък е, че свършва за минутки!
За да си приготвите тези вкусни гъбки с пилешко и сирене, се нуждаете от:
500 гр. пилешко филе;
60 гр. сирене фета
10 печурки
Рулца с горски гъби и ухание на мащерка
4 суп. лъжици заквасена сметана
1 суп. лъжица пшенично брашно
1/2 чаша настъргана моцарела
сол, черен пипер и свежи подправки
растително масло за пържене
Начин на приготвяне:
Измийте гъбите добре и ги оставете да поизсъхнат. След това отстранете пънчетата им, но не ги изхвърляйте.
Вземете подходяща тава за печене, застелете я с пергаментна хартия и наредете гъбите.
Свекърва ми издаде тайната за вкусно пилешко, топи се в устата
Изплакнете пилешкото месо, нарежете го на малки кубчета и ги запържете в тигана за около 5 минути. Нарежете пънчетата на гъбите на малки парченца и ги сложете при месото в тигана. Оставете да се запържат за още 5 минути. Не забравяйте да разбърквате от време на време.
В купичка смесете брашното и сметаната и разбъркайте добре. Изсипете сместа при месото и гъбите, добавете сол и черен пипер и оставете да покъкри 10 минути на котлона. След това добавете сиренето фета заедно със ситно нарязаните си любими пресни подправки.
Вкусно и сочно пилешко на фурна, тайната е в соса
С готовата смес напълнете гъбките. Отгоре поръсете с моцарела.
Печете в предварително загрята до 180 градуса фурна 20 минути.
Да ви е сладко! /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!