Това е тайната на идеалните печени картофки, топят се в устата

Това е тайната на идеалните печени картофки, топят се в устата

Авторката на готварски книги Ребека Уилсън разкрива основната грешка, която съсипва това просто ястие

Има безброй начини за приготвяне на печени картофи. И всяка добра домакиня знае десетки рецепти, с които да направи любимото на куп хора ястие. 

За да станат обаче картофките перфектни и всички, които са ги опитали, да ви споменават с добро дълго време, трябва да сте наясно с някои тънкости, за които днес от jenata.blitz.bg  ще ви разкажем. 

Според авторката на кулинарни книги Ребека Уилсън, за да приготвите идеалните печени картофки, трябва да внимавате да не допуснете няколко грешки, които много хора правят, пише Daily Mirror.

По думите на Уилсън, преди да метнете картофите във фурната, трябва да ги сварите. Само тогава те ще са с мека текстура. Тя е категорична, че заливането им с вряла вода, нещо, което правят доста домакини, не е достатъчно. 

Всички полудяха по тези вкусни мини пици

Когато картофите се сварят, трябва да излеете водата и да ги оставите да изсъхнат. След това трябва да ги намажете с масло и чак тогава да ги сложите да се пекат в предварително загрята фурна. 

След като вече сте наясно как да приготвите идеалните печени картофки, ви предлагаме и една проста рецепта, с която да изненадате приятно всички за вечеря. 

Нуждаете се от: 

10 картофа
50 гр. масло или зехтин 
1 чаена лъжица едра морска сол 

Уникални картофени палачинки, в които ще се влюбите от първата хапка

розмарин - клонче или 2 чаени лъжички
2 скилидки чесън

Начин на приготвяне

Обелете картофите, измийте ги и ги нарежете на едри парчета. Изсипете ги в тенджера, залейте със студена вода, добавете малко сол и варете на слаб огън, при постоянно кипене без капак, за 5-8 минути.

Излейте водата и ги оставете да изсъхнат. След това ги намажете добре с разтопено краве масло или зехтин и ги подредете в тавичка. Поръсете ги с розмарин, едра морска сол, добавете и чесъна, който преди това сте пресовали, и разбъркайте добре. 

Всички са луди по тази мусака, става само за минути ВИДЕО

Печете при температура от 190 градуса за 15 минути до един час. Картофите ще са готови за 15-20 минути, но колкото по-дълго се пекат, толкова по-румена и хрупкава ще бъде коричката им.

Това е всичко! Събирайте всички около масата и да ви е сладко! /jenata.blitz.bg  

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

е гати тъпия сайт

е гати тъпия сайт 05.10.2021 12:14

абе борсуци от Дрис...що за тъпня в тази рецепта...кой нормален ще се занива половин ден с 5 картофа...та да ги вариш,после да ги печеш....тя излезна 20лв тая манджа...олигофрени сте...да си го знаете така....,

Б А Б А    А Й Ш Е

Б А Б А А Й Ш Е 05.10.2021 16:53

АМА РЕБЕКО,АКО ЛАПНЕШ НА ДЯДО АСАН ФУЯ И ТОЙ ША СА СТОПИ В УСТАТА ТИ МА,ДАЖЕ ША ПОТЕЧЕ...