logo

Сервирах това необичайно ястие от патладжан на гостите и ги оставих без думи!

Сервирах това необичайно ястие от патладжан на гостите и ги оставих без думи!

Ястието се превърна в истински хит и оттук нататък смятам да го приготвям при всяка възможност

Наскоро скъпи приятели ми дойдоха на гости. И тъй като сме в сезона на патладжана, реших да ги изненадам с едно уникално вкусно ястие, приготвено от плодовете на това растение.

Блюдото се превърна в истински хит и оттук нататък смятам да го приготвям при всяка възможност. Всички бяха във възторг от вкусовите му качества и необичаен външен вид.

Затова и бързам да споделя с вас рецептата за приготвянето му.

Необходими продукти:

патладжан

домати

твърдо сирене

бекон

Мама ме научи как да готвя пиле в буркан! Пръстите да си оближеш!

За нежния сос:

заквасена сметана

майонеза

чесън

пресни подправки на вкус

Начин на приготвяне:

Взимаме един патладжан (ако смятате да приготвяте само една порция), измиваме го добре, след което изтриваме с готварска хартия. Разрязваме го по дължина на две части.

Вкусно изкушение за жегите с патладжани и кайма, всички са луди по тях

След това всяка половинка разрязваме на ивици с дебелина около 3-4 см. всяка. Не трябва да режете до края. Това ще придаде на ястието ви красив вид и няма да се срамувате да го поднесете и на най-скъпите си гости.

След като сме приключили с рязането, посоляваме добре и оставяме за 30 минути.

Пиршество за душата: Пълнен патладжан със сиренце по автентична гръцка рецепта

През това време можете да нарежете бекона и твърдото сирене на малки филийки. Измийте доматите и ги подсушете с кухненска хартия. Нарежете ги на тънки полукръгове.

След като 30-те минути изтекат, почистете добре солта от патладжана и изстискайте сока, който е пуснал.

Опитате ли тези тиквички, мигом ще забравите за всички други манджи!

Сложете го върху хартия за печене или в стъклена форма, в която ще приготвяте ястието. Между всяка лентичка патладжан поставете парче сирене, бекон и домат.

Трябва да се получи като на снимката.

Поръсете със сол и черен пипер. Можете да добавите и любимите си подправки, стига да се съчетават помежду си.

Лютеница на фурна - произведение на кулинарното изкуство

В отделен дълбок съд смесете в съотношение 1:1 майонеза и заквасена сметана с високо съдържание на мазнини. Ако не обичате майонеза, може да не я добавяте към ястието.

Към тях добавете ситно нарязан чесън и пресни подправки.

Добавете ситно нарязаните зеленина и чесъна към соса. Разбъркайте всичко старателно, докато се получи хомогенна маса.

Бързо, лесно и много вкусно: Запечени пиперки с шунка и сиренце

Намажете патладжана с получената кремообразна смес. Загрейте фурната до 180 градуса и печете за половин час. Времето зависи от вашата фурна.

Невероятно вкусното ястие е готово и можете да го сервирате на гостите си. Добър апетит! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

Коментирай